Finale exhibition Abu Dhabi 2013: Novak Djokovic – David Ferrer

Op zaterdag 28 december staan in Abu Dhabi de laatste wedstrijden van het Mubadala World Tennis Championship op het programma. De troostfinale gaat vandaag tussen Rafael Nadal (ATP-1) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-10). Aansluitend gaat de grote finale tussen Novak Djokovic (ATP-2) en David Ferrer (ATP-3) van start.

Rafael Nadal – Jo-Wilfried Tsonga

In de ‘kleine finale’ van het exhibition toernooi treft topseed Rafael Nadal de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. Beide heren verschijnen om 12.00 uur Nederlandse tijd op het Centre Court.

‘Rafa’ verloor in de halve finale verrassend van zijn landgenoot David Ferrer. Nadal trok met 6-4 en 6-4 aan het kortste eind. Het gebeurt niet vaak dat de huidige nummer één van de wereld verliest tegen Ferrer, zeven keer in negentwintig wedstrijden om precies te zijn.

De 28-jarige Tsonga ging ten onder in de halve finale tegen Novak Djokovic. De Fransman, die dit jaar voor het eerst zijn opwachting maakt op het Mubadala World Tennis Championship, verloor met 7-6 6-3.

Nadal is de grote favoriet in het duel tegen Tsonga. Van de voorgaande elf wedstrijden trok de 27-jarige Spanjaard acht keer aan het langste eind.

Novak Djokovic – David Ferrer

De finale van het Mubadala World Tennis Championship gaat dit jaar tussen Novak Djokovic en David Ferrer. Deze partij staat om 14.00 uur Nederlandse tijd gepland.

Djokovic en Ferrer hebben achttien keer eerder tegen elkaar gespeeld, vijftien keer was het ‘Nole’ die als winnaar van de baan stapte. De laatste overwinning van de 31-jarige Ferrer dateert uit eind 2011. De Spanjaard won tijdens de World Tour Finals 2011 met maar liefst 6-3 en 6-1 van Djokovic.

Ik verwacht dat Djokovic dit exhibition toernooi opnieuw op zijn naam gaat schrijven. De Serviër was in 2011 en 2012 al de sterkste op het Mubadala World Tennis Championship.

Wedden op tennis.

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws