Finale Family Circle Cup 2013: Serena Williams – Jelena Jankovic

Serena Williams (2)Topseed Serena Williams (WTA-1) speelt zondag 7 april de finale van de Family Circle Cup in Charleston. De Amerikaanse gaat deze finale spelen tegen Jelena Jankovic (WTA-18) uit Servië. Beide dames verschijnen om 19.o0 uur Nederlandse tijd op het gemalen baksteen.

De vierentwintigste ”Sister Act”, de eerste sinds 2009, was geen moment spannend. Daarvoor was het verschil simpelweg te groot. Serena speelde in een hoog tempo, maakte nauwelijks fouten en serveerde erg sterk. Daarmee gaf ze zus Venus een flink pak slaag. Het werd 6-1 6-2 voor de nummer één van de plaatsingslijst.

Jankovic had het tegen Vogele alleen in de beslissende set gemakkelijk. In de eerste twee bedrijven had de voormalig nummer één van de wereld haar handen vol aan de nummer 63 van de wereld: 6-4 6-7 6-2.

Tiende ontmoeting

Williams en Jankovic hebben negen keer eerder tegen elkaar gespeeld. In deze tien wedstrijden trok de Amerikaanse vijf keer aan het langste eind. In drie van deze negen wedstrijden ging het om een finale. Hier behaalde Williams een honderd procent score.

De laatste overwinning van Jankovic dateert alweer uit 2010. Op het grote WTA-toernooi van Rome versloeg de Servische haar opponent op gravel. Jankovic moet dus alles uit de kast halen om haar tweede overwinning in drie jaar te boeken op de Amerikaanse hardhitter.

Williams favoriet tegen Jankovic

Gezien haar huidige vorm geven de bookmakers Williams de grootste kans op de overwinning. De wedstrijd tussen de nummer één en nummer achttien van de wereld is live te volgen via Unibet TV.

Bertens in WTA-toernooi in Polen

De nummer één van Nederland, Kiki Bertens, speelt vanaf morgen het WTA-toernooi van Katowice. Haar tegenspeelster in de openingsronde is op dit moment nog niet bekend. Houdt onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.