Finale Fed Cup 2013: Roberta Vinci en Sara Errani starten voor Italië

Op zaterdag 2 november gaat de finale van het Fed Cup toernooi van start. Gastheer Italië ontvangt Rusland op de gravelbaan van Tennis Club Cagliari. Op deze eerste dag treft Roberta Vinci (WTA-13) de 24-jarige Alexandra Panova (WTA-136) en kopvrouw Sara Errani (WTA-7) neemt het op tegen Irina Khromacheva (WTA-236). De eerste wedstrijd begint om 12.30 uur.

Vinci treft debutante

Roberta Vinci zal in de openingswedstrijd te maken krijgen met een Fed Cup debutant. Panova, de nummer 136 van de wereld, kwam namelijk nog nooit uit voor haar land. Vinci heeft daarentegen een schat aan ervaring en won maar liefst 22 van haar 26 wedstrijden. In het dubbelspel is ze met 18 overwinningen zelfs nog ongeslagen.

”Ik wilde graag als eerste in actie komen”, aldus Panova. ”Ik moet mijn beste tennis spelen, zoals ik dat iedere dag moet. Ik weet wat ik kan en we zien wel hoe het gaat.”

Errani verrast door keuze Rusland

Errani liet weten verrast te zijn met de opstelling van de Russen. ”Ik was verrast dat ik niet moest aantreden tegen Kleybanova. Ik ken Khromacheva niet erg goed, dus ik zal op internet nog zoeken naar beelden van haar. Internet helpt je tegenwoordig zo veel, wanneer je iemand niet kent zoek je gewoon naar actiebeelden.

De pas 18-jarige Khromacheva mag zodoende aantreden tegen een speelster uit de top 10 van de wereld. ”Natuurlijk moet ik mijn beste tennis spelen om iemand als Errani te kunnen verslaan. Maar het is de finale van de Fed Cup, dus alles is mogelijk. We spraken deze avond met de captain en hij vertelde dat ik niets te verliezen heb. Ik ga strijden voor iedere bal.”

Italië – Rusland

De finale van het Fed Cup toernooi tussen Italie en Rusland vindt plaats van zaterdag 2 november tot en met zondag 3 november. De wedstrijden worden gespeeld op het gemalen baksteen van Tennis Club Cagliari. Dagelijks brengt GrandSlamToernooi.nl verslag uit van de eindstrijd van dit landentoernooi.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws