Finale Gerry Weber Open AEGON Championships

Op zondag 17 juni 2012 staan de finales van het Gerry Weber Open toernooi en de AEGON Championships op het programma. De finale in het Duitse Halle, die om 13.00 uur van start gaat, zal gaan tussen Roger Federer (ATP-3) en Tommy Haas (ATP-87). In Londen strijden David Nalbandian (ATP-39) en Marin Cilic (ATP-25) vanaf 15.00 uur om de titel. Beide wedstrijden zijn live te volgen via Unibet TV.

Voorbeschouwing: Roger Federer – Tommy Haas

In Halle gaat Roger Federer een poging wagen om voor de zesde keer het toernooi winnend af te sluiten. Hiervoor zal hij wel af moeten rekenen met wildcardspeler Tommy Haas. De ervaren Duitser verraste eerder deze week al door Tomas Berdych, de nummer zeven van de wereld, en titelverdediger Philipp Kohlschreiber te verslaan. Zal hij nog genoeg krachten over hebben om te winnen van de beste tennisser ooit?

Federer had het op weg naar de finale alleen lastig tegen Milos Raonic. Na drie lange sets, met twee tiebreaks, trok de Zwitser uiteindelijk toch aan het langste eind. Vervolgens versloeg hij in de halve finale Mikhail Youzhny eenvoudig met 6-1 6-4.

Unibet gaat er vanuit dat Federer op gemakkelijke wijze zijn zesde titel binnensleept. Op de ”FedExpress” staat een quote van 1.11. Wanneer Haas in eigen land zijn eerste ATP-titel van dit jaar wint, keert Unibet 6.25x uw inzet uit.

Voorbeschouwing: David Nalbandian – Marin Cilic

De finale van de AEGON Championships zal dit jaar gaan tussen David Nalbandian en Marin Cilic. Ondanks het feit dat Nalbandian de afgelopen jaren veel blessureleed heeft gehad, hebben beide heren toch al vijf keer tegen elkaar gespeeld. Vier van de vijf ontmoetingen gingen naar de 30-jarige Argentijn. De enige keer dat Cilic wist te winnen, was dit jaar tijdens de David Cup ontmoeting tussen Argentinie en Kroatie. Na vijf lange sets stapte Cilic als winnaar van de baan.

Ook voor deze ontmoeting is Cilic aangewezen als favoriet. Een overwinning van Cilic wordt genoteerd met een quote van 1.82. Nalbandian is licht de underdog met een notering van 1.92.

Overige finales

Vandaag staan ook de dubbelfinales  in Halle en Londen op het programma. Nederlander Rojer zal op het Gerry Weber Open een gooi gaan doen naar de titel. Toch staat de mooiste finale in Londen op het programma, hier zullen de twee beste duo’s van de wereld in actie komen. Beide wedstrijden zijn live te zien via Unibet TV.

Rojer / Qureshi (1.45) – Huey / Lipsky (2.65)
Mirny / Nestor (2.00) – Bryan / Bryan (1.78)
Wedden op Tennis met Unibet