US Open finale 2017: Madison Keys – Sloane Stephens

Madison Keys – Sloane Stephens US Open vrouwenfinale. Zaterdag na 22:00 uur begint de US Open-finale tussen Madison Keys en Sloane Stephens. Beide Amerikaanse speelsters bevinden zich voor het eerst in een grandslamfinale.

Een halve finale in een major, dat was nog wel bekend terrein voor de 22-jarige Keys en 24-jarige Stephens. Keys deed dat al begin 2015 in Australië en Stephens was haar daarmee twee jaar eerder al vooraf gegaan op hetzelfde major. Daarna bereikten ze ook beide eenmaal de kwartfinale op een slam en daar bleef het bij. Hun naam was gevestigd, hun talent was erkend, maar het ontbrak aan consistentie.

US Open finale Madison Keys – Sloane Stephens

Beide dames begonnen het jaar in mineur. Keys miste de Australian Open vanwege een polsoperatie, Stephens was al vanaf de zomer 2016 uit de roulatie vanwege een voetblessure.

Keys miste een half jaar en verscheen in maart 2017 pas weer op de baan en het duurde tot augustus ze eindelijk resultaten ging boeken. Ze won het hardcourttoernooi in Stanford. Wedden op Grand Slam US Open tennis voorspellingen GettyStephens maakte haar comeback op Wimbledon en na twee snelle eliminaties ging het weer lopen in Toronto en Cincinnati, beide zogeheten premiers-toernooien (vergelijkbaar met masters bij de heren). Ze schopte het tot de halve finale.

Kortom, deze dames hebben na fysieke euvels hun liefde voor het spel hervonden en lijken nu vastberaden om niet incidenteel maar week in week uit het WTA-circuit te domineren. De vrouwentour heeft een paar consistente toppers nodig in plaats van snel wisselende nummers een die geen grand slams winnen (Pliskova dondert maandag terug van plek een naar vier). En deze dames hebben de wapens in huis die onontbeerlijk zijn om veel prijzen te winnen.

Voorspellingen tennisfinale dames

Madison Keys is een echte hardhitter. Al op haar veertiende won ze haar eerste WTA-partij. Elk jaar doet ze het een stukje beter tegen toptienspeelsters. Vorig jaar krikte ze haar winstpercentage op naar 43 procent en dit jaar staat ze op twee zeges uit drie.

Sloane Stephens is defensiever ingesteld en beschikt over uitstekend voetenwerk, waardoor ze veel klappen van Keys kan achterhalen. Haar score tegen de elite is echter uiterst zwak met acht uit 36 in totaal en twee uit vijf dit jaar. Wel won ze in 2015 de enige onderlinge match.

Wedden op US Open? Madison Keys staat bij de bookmakers op 1.48 voor de winst en Sloane Stephens op 2.80. We tippen een driesetter op 2.45.