Finale Miami Open 2013: Andy Murray tegen David Ferrer

David Ferrer (3)De finale van het herenenkelspel in Miami gaat tussen Andy Murray (ATP-3) en David Ferrer (ATP-5). Beide heren gaan om 17.30 uur Nederlandse tijd hun opwachting maken op het centre court in Miami.

Murray wist de finale van het ATP 1000-toernooi in Miami te bereiken via een overwinning op Richard Gasquet. De huidige nummer drie van de wereld had hier drie sets voor nodig. Ook Ferrer had een driesetter nodig, hij versloeg de sensatie van dit toernooi: Tommy Haas.

Sterk hardcourtseizoen

Voor beide mannen geldt dat ze bezig zijn aan een sterk hardcourtseizoen. Murray wist tot dusver achttien van zijn twintig wedstrijden om te zetten in winst. Dit leverde hem eerder deze maand de titel in Indian Wells op.

Ook Ferrer is bezig aan een goed jaar. De behendige Spanjaard won zeventien van zijn twintig wedstrijden. Hij won eerder dit jaar al het ATP-toernooi in Auckland.

Murray voor in head-to-head

Afgaande op de eerdere duels tussen beide mannen, is Murray licht de favoriet. De 25-jarige Brit wist zes van de elf eerdere wedstrijden tegen Ferrer te winnen. De laatste wedstrijd tussen beide heren vond plaats op Wimbledon Tennis 2012. In de kwartfinale was Murray in een spannende wedstrijd met 6-7 7-6 6-4 en 7-6 te sterk voor de behendige Spanjaard. Het laat duidelijk zien dat de verschillen vaak dicht bij elkaar liggen.

Brit favoriet voor titel

Andy Murray wordt voor deze finale aangewezen als de favoriet. Mocht Murray daadwerkelijk de titel pakken, dan is hij vanaf morgen de nieuwe nummer twee van de wereld. De finale tussen Murray en Ferrer is overigens live te volgen via Unibet TV.