Finale Monte Carlo Masters 2013: Novak Djokovic – Rafael Nadal

Djokovic (3)De organisate van de Monte Carlo Rolex Masters 2013 kan tevreden zijn, aangezien ze hun gewenste finale hebben: Novak Djokovic (ATP-1) tegen Rafael Nadal (ATP-5). De finale tussen de nummer één van de wereld en de beste graveltennisser aller tijden begint om 14.00 uur op het court central in Monaco.

Topseed Djokovic had gisteren een gemakkelijke middag tegen Fognini. De Italiaan kon zijn goede vorm in Monte Carlo niet voortzetten. Na overwinningen op Seppi, Ramos, Berdych en Gasquet, had hij geen schijn van kans tegen Djokovic. ”Nole” stapte binnen het uur met een 6-2 en 6-1 overwinning van het gemalen baksteen.

Nadal moest in de halve finale zien af te rekenen met de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. Uiteindelijk stapte de nummer vijf van de wereld met een 6-3 7-6 overwinning van de baan. Na afloop liet hij weten erg tevreden te zijn met zijn prestatie. ”Het geeft zo’n ongelooflijk fijn gevoel om hier weer in de finale te staan. Na zeven maanden aan de kant te hebben gestaan, betekent dit wel heel erg veel voor mij. Ik ben iedereen die mij heeft geholpen om hier weer te kunnen staan zeer dankbaar.”

Vierendertigste ontmoeting

De finale van de Monte Carlo Masters 2013 betekent de vierendertigste wedstrijd waarin Djokovic en Nadal tegen elkaar spelen. Negentien wedstrijden werden gewonnen door Nadal, ”slechts” veertien keer was Djokovic de sterkste.

De meeste overwinningen van ”Nole” werden geboekt in 2011, het jaar waarin de Serviër heer en meester was. Maar liefst zes keer was hij de 26-jarige Spanjaard de baas.

Nadal won de laatste drie edities tegen Djokovic, allen op gravel. Hieronder valt ook de finale van de Monte Carlo Masters 2012, waarin Nadal zijn opponent kansloos liet. Beelden van deze finale vindt u hier.

Nadal favoriet

Achtvoudig winnaar Nadal is door de bookmakers aangewezen als favoriet voor de overwinning. Het zal een unieke prestatie zijn, mocht ”Rafa” zijn negende titel pakken op het ATP 1000-toernooi van Monte Carlo.

Kijk de finale tussen Djokovic en Nadal live!

De finale van de Monte Carlo Rolex Masters 2013 is vanaf 14.00 uur live te volgen via Unibet TV. Mis deze grote finale niet!