Finale Roland Garros 2013: Rafael Nadal – David Ferrer

Rafael Nadal (ATP-4) speelt op zondag 9 juni de finale van Roland Garros 2013 tegen zijn landgenoot David Ferrer (ATP-5). Deze wedstrijd gaat om 15.00 uur van start op de gravelbanen in Parijs.

De 27-jarige titelverdediger staat voor de achtste keer in de finale van het grootste graveltoernooi ter wereld. Hier had ”Rafa” slechts negen deelnames voor nodig. Alleen in 2009 haalde Nadal de finale niet, toen hij voortijdig werd uitgeschakeld door Robin Söderling.

Gravelbijter Ferrer maakt zich op voor zijn eerste finale in Parijs. Zijn beste prestatie tot nu toe was een plek in de halve finale, deze behaalde de behendige Spanjaard in 2012.

Nadal won al twintig keer van Ferrer

Nadal en Ferrer stonden in het verleden al vijfentwintig keer tegenover elkaar. Maar liefst twintig wedstrijden werden gewonnen door Nadal.

De laatste overwinning van Ferrer dateert uit 2011, toen hij Nadal wist te verslaan op een ”exhibition” toernooi in Dubai. De 31-jarige Spanjaard was twee jaar terug met 6-3 en 6-2 te sterk voor zijn linkshandige landgenoot.

”Rafa” favoriet voor overwinning

Bookmaker Unibet verwacht dat Nadal vandaag zijn achtste titel op Roland Garros gaat winnen. Mocht dit ook daadwerkelijk gebeuren, dan is ”Rafa” de eerste tennisser die deze prestatie neerzet.

Nadal doet niet mee in Halle

Nadal heeft zich gisteren afgemeld voor het grastoernooi in Halle, dat in de week na Roland Garros op het programma staat. De Spanjaard heeft behoefte aan rust in aanloop naar Wimbledon.

”Na alle wedstrijden die ik de laatste maanden heb gespeeld, hebben mijn artsen mij geadviseerd om na Roland Garros rust te nemen”, aldus de Nadal.

Wedden op Roland Garros 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013