Finale Shanghai Masters live: Novak Djokovic – Juan Martin Del Potro

De finale van de Shanghai Rolex Masters 2013 gaat tussen Novak Djokovic (ATP-2) en Juan Martin Del Potro (ATP-5). De twee top 5-spelers verschijnen om zondag 12 oktober om 10.30 uur Nederlandse tijd op de baan om hun partij af te werken. De finale is live te volgen via een stream van Unibet TV.

Djokovic bereikte de finale via een straight sets overwinning op Jo-Wilfried Tsonga, de Serviër was met 6-2 en 7-5 te sterk voor de top 10-speler. De grootste verrassing werd echter geboekt door Del Potro, die in de tweede halve finale wist te winnen van Rafael Nadal: 6-2 6-4.

Verslaggevers van de ATP-site vroegen ”DelPo” om een reactie na afloop van zijn gewonnen partij. ”Ik speelde de gehele wedstrijd solide en sloeg alle ballen enorm hard. Ik zag dat ”Rafa” erg ver achter de baseline speelde, wat mijn spel ten goede komt. Dat is de manier waarop je zulke spelers kunt verslaan.”

Met het bereiken van de finale in Shanghai, heeft Del Potro zich ook verzekerd van deelname aan de ATP World Tour Finals in november. Zijn beste prestatie op het eindejaarstoernooi behaalde hij in 2009, toen hij tweede eindigde achter Nikolay Davydenko.

Djokovic favoriet in finale

Titelverdediger Djokovic gaat morgen de finale in als favoriet voor de eindzege in Shanghai. De Serviër wist negen van zijn twaalf voorgaande wedstrijden met Del Potro te winnen, waarvan de laatste overwinning werd behaald op Wimbledon 2013.

Loting Haase, Sijsling en Huta Galung

Vandaag is in Wenen en Stockholm de loting verricht voor de plaatselijke ATP-toernooien, die op maandag 14 oktober van start gaan. In Wenen treft Robin Haase een speler uit het kwalificatietoernooi in de eerste ronde. Jesse Huta Galung moet aantreden tegen het achtste reekshoofd, Lukas Rosol.

Igor Sijsling speelt in de openingsronde van het ATP 250-toernooi in Stockholm tegen Tobias Kamke, de nummer 82 van de wereld. De eerdere ontmoeting met de Duitser wist ”Sijs” te winnen.

Verdien geld dankzij Djokovic

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Djokovic en Del Potro, kunt u ook geld verdienen dankzij de Serviër. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws