Finale Sport 1 Open in Scheveningen: Robin Haase – Jesse Huta-Galung

Haase APImagesDe finale van het Sport 1 Open toernooi op de Mets in Scheveningen gaat tussen topfavoriet Robin Haase (ATP-59) en Jesse Huta-Galung (ATP-159). Haase en Huta-Galung verschijnen om 12.50 uur op het Centre Court om hun wedstrijd af te werken. Liefhebbers kunnen deze spannende finale live volgen via Unibet TV.

Met een finaleplaats van thuisspeler Haase zal de toernooiorganisatie erg tevreden zijn. De enige top 100-speler van dit toernooi was vooraf de grote publiekstrekker. Dat Huta-Galung zorgt voor een ”All Dutch Final”, maakt het plaatje helemaal compleet.

Twee keer eerder stonden Haase en Huta-Galung al tegenover elkaar op een officieel toernooi. De eerste onderlinge partij vond in 2006 plaats, op het Challenger-toernooi in Edinburgh. Haase was hier met tweemaal 6-2 te sterk voor zijn twee jaar oudere landgenoot. Vier jaar later, op het gravel in het Italiaanse Como, wist Haase opnieuw te winnen van Huta-Galung.

Haase favoriet voor eindzege in Scheveningen

De als eerste geschaalde Haase gaat de finale in Scheveningen in als topfavoriet. Nog nooit wist de nummer twee van Nederland het toernooi op zijn naam te schrijven. Zijn beste prestatie stamt uit 2008, toen hij een kwartfinale plaats behaalde.

Stijging op wereldranglijst

Voorafgaand aan de finale op de Mets zijn Haase en Huta-Galung al zeker van een hogere positie op de nieuwe wereldranglijst. Op dit moment komt de 26-jarige Haase uit op een 55e positie, slechts één achter Igor Sijsling. Het puntenaantal is wel gelijk tussen de twee Nederlanders.

Huta-Galung maakt een grotere sprong, de 28-jarige tennisser is minimaal verzekerd van positie 140. Hij begon deze week nog als de nummer 159 van de wereld.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws