Finale Wimbledon heren: Federer vs Murray

Vandaag is alweer de laatste dag, van twee weken mooi tennis aangebroken. Op deze laatste dag gaan Roger Federer (ATP-3) en Andy Murray (ATP-4) uitmaken, wie de winnaar van het heren enkelspel van Wimbledon 2012 gaat worden. De finale gaat om 15.00 uur Nederlandse tijd van start op het centre court in Londen.

Federer en Murray hebben vijftien keer eerder gespeeld. Opvallend is dat zeven van deze wedstrijden gewonnen werden door de 25-jarige Brit. Dit toont dus aan dat de Zwitser en Brit goed aan elkaar gewaagd zijn.

Van de vijftien ontmoetingen, ging het vier keer om de finale van een ATP-toernooi en twee keer om de eindstrijd van een Grand Slam toernooi. Vier keer trok Federer aan het langste eind, twee maal was Murray de sterkste. De twee ”Slam” finales gingen overigens naar de 30-jarige Federer.

Geschiedenis schrijven

Murray liet voorafgaand aan de finale weten, blij te zijn dat hij tegen Federer speelt. ”De druk op mij is daardoor minder. Ik sta voor een geweldige uitdaging. Ik ben waarschijnlijk niet de winnaar die men verwacht, maar als ik goed speel, ben ik wel in staat om te winnen.” Wanneer Murray ook daadwerkelijk de finale weet te winnen, dan zal hij de eerste Brit worden, sinds Fred Perry in 1936, die Wimbledon wint.

Ook Federer kan op 8 juli 2012 records breken. De Zwitser zou met zijn zevende titel op Wimbledon de recordreeks van de Amerikaan Pete Sampras evenaren. Met een eindzege in Londen keert Federer eveneens terug op de eerste plaats van de wereldranglijst.

Federer favoriet voor finale

De ”FedExpress” is volgens Unibet de favoriet voor de eindstrijd in Londen. Op de Zwitser staat een quote van 1.48. Wanneer Murray de eerste Britse winnaar sinds Perry weet te worden, dan keert Unibet 2.65x uw inleg uit. De finale zal overigens live te volgen zijn via Unibet TV.

Wedden op Tennis met Unibet