Finale Winston Salem 2013: Jurgen Melzer – Gael Monfils

De finale van het ATP 250-toernooi in Winston Salem gaat tussen Jurgen Melzer (ATP-32) en Gael Monfils (ATP-43). Beide heren verschijnen op zaterdag 24 augustus om 18.30 uur Nederlandse tijd op de baan om hun partij af te werken. De wedstrijd is live te volgen via Unibet TV.

Melzer bereikte de finale via een driesetter tegen de Amerikaan Sam Querrey, de ”lefty” won uiteindelijk met 6-2 4-6 en 6-3. Monfils had slechts twee sets nodig om zich te plaatsen voor de eindstrijd. Aleksandr Dolgopolov werd met 7-6 en 6-3 aan de kant gezet.

Echter ging het niet zo makkelijk als dat de eindstand aantoont. ”La Monf” kende tegen Dolgopolov een moeizame start en keek al snel tegen een 0-4 achterstand aan, ook moest hij in de tiebreak meerdere setpunten wegwerken. ”Het was enorm goed voor mijn zelfvertrouwen om na zo’n grote achterstand toch nog de set te winnen”, vertelde de Fransman. ”Ik vind echter dat mijn niveau nog wat omhoog moet.”

Hoewel Monfils een stuk lager staat op de wereldranglijst, is hij door bookmaker Unibet wel aangewezen als topfavoriet voor de titel. De Fransman won in Winston Salem al drie keer eerder van een hoger geplaatste speler.

US Open 2013: Tegenstanders Haase en Sijsling bekend

Robin Haase en Igor Sijsling weten sinds vannacht tegen welke spelers ze moeten aantreden in de eerste ronde van de US Open 2013. Haase treft de Canadees Frank Dancevic, de nummer 153 van de wereld. De Amsterdammer Sijsling gaat spelen tegen Oosterbuur Peter Gojowczyk (ATP-146).

Naast Haase en Sijsling spelen ook Thiemo de Bakker en Kiki Bertens op het laatste ”Slam” toernooi van het jaar, dat op maandag 26 augustus van start gaat.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws