Finale WTA-toernooi Strasbourg: Alize Cornet – Lucie Hradecka

Logo wta strasbourgDe finale van het WTA-toernooi in Strasbourg gaat tussen Alize Cornet (WTA-31) en Lucie Hradecka (WTA-112). Beide dames verschijnen om 15.00 uur op het gemalen baksteen om hun partij af te werken.

Beide dames zijn bezig aan een uitstekende voorbereiding voor Roland Garros 2013. Cornet versloeg Johansson, Linette, Scheepers en Bouchard op weg naar deze finale. Alleen tegen de Canadese Bouchard stond ze één set af.

De Tsjechische Hradecka was in haar ”road to the final” te sterk voor drie top 100-speelsters. Muguruza Blanco, Davis en Larsson werden in straight sets aan de kant gezet door de dubbelspecialiste. In de halve finale won ze in drie sets van Pennetta.

Één keer eerder stond de wedstrijd Cornet – Hradecka op het programma. In de kwalificaties van het WTA-toernooi in Montreal 2010, was de 28-jarige Tsjechische in straight sets te sterk voor Cornet.

Bookmaker Unibet geeft Cornet ditmaal de meeste kans op de overwinning. Mocht ze ook daadwerkelijk de sterkste zijn in de finale, dan wint ze haar derde WTA-titel.

Finale WTA-toernooi Brussel

Ondanks de vele vertragingen, wordt vandaag ook de finale van het grote WTA-toernooi in Brussel afgewerkt. In deze finale staan de top 50-speelsters Kaia Kanepi (WTA-40) en Shuai Peng (WTA-34) tegenover elkaar. Deze partij staat om 16.30 uur gepland in de hoofdstad van België.

Op gravel is de uit Estland afkomstige Kanepi inmiddels bezig aan een goede serie. In haar eerste twee graveltoernooien verloor ze al in de tweede ronde, maar hierna begon haar opmars. Op het WTA-toernooi in Oeiras verloor ze pas in de halve finale en op het WTA Premier toernooi in Madrid behaalde ze de kwartfinale.

Een WTA-finale voor de Chinese Peng, de nummer vierendertig van de wereld, komt enigszins als een verrassing. In haar vier voorgaande toernooien kwam ze namelijk niet verder dan de tweede ronde.

Het bereiken van de finale in Brussel zal haar goed doen. Dit vertrouwen is ook hard nodig, aangezien ze op Roland Garros een derde ronde moet verdedigen. In de eerste ronde van het grootste graveltoernooi ter wereld gaat ze spelen tegen Giorgi.

Kanepi, die al zeven keer eerder in de eindstrijd van een WTA-toernooi stond, kan gezien worden als de favoriet in de finale van het WTA-toernooi in Brussel.