Finales Kuala Lumpur en Bangkok bekend

De finales van de ATP-toernooien in Kuala Lumpur en Bangkok zijn bekend. In Maleisië wonnen Benneteau en Monaco hun halve finale, in Thailand waren de Fransmannen Gasquet en Simon de sterkste. Beide finales worden op zondag 30 september 2012 afgewerkt.

Voorbeschouwing: Richard Gasquet – Gilles Simon

De eerste finale die op zondag afgewerkt wordt, is die tussen de top 20-spelers Richard Gasquet (ATP-14) en Gilles Simon (ATP-19). De eindstrijd van het Thailand Open 2012 toernooi gaat om 10.00 uur Nederlandse tijd van start.

Beide heren zijn sinds 2002 actief op de ATP-Tour en hebben zodoende al de nodige wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Hierin staat het op dit moment 5-1 in het voordeel van Gasquet. Wel moet gezegd worden dat de laatste ontmoetingen erg close waren, de meeste sets werden beslist door slecht één break.

De 26-jarige Gasquet heeft in 2012 tot dusver al vijftien wedstrijden op indoorbanen gespeeld, hiervan sloot hij er elf winnend af. Simon speelde pas zes wedstrijden op deze ondergrond. Hiervan verloor hij er één.

Voorbeschouwing: Julien Benneteau – Juan Monaco

Om 10.30 uur Nederlandse tijd wordt de eerste bal van de finale van het ATP-toernooi in Kuala Lumpur geslagen. Hierin staan Julien Benneteau (ATP-34) en Juan Monaco (ATP-11) tegenover elkaar.

Vooral de finale plaats van Benneteau is verrassend te noemen. In de halve finale wist hij op knappe wijze te winnen van topseed David Ferrer, die een ronde eerder nog te sterk was voor onze landgenoot Igor Sijsling. Benneteau kende geen genade met de Spaanse nummer vijf van de wereld en won met grote cijfers: 6-4 6-1.

Monaco had meer moeite met het bereiken van de finale, hij won in drie sets van Kei Nishikori uit Japan. Na een slijtageslag trok de als tweede geplaatste Argentijn de wedstrijd met 6-2 2-6 7-6 over de streep.

Op basis van rating is een toernooioverwinning van Monaco voor de hand liggend. Toch heeft Benneteau al vaak aangewezen dat hij erg gevaarlijk is op een snelle ondergrond. De ervaren Fransman boekte in zijn carriére al 123 zeges op indoorbanen. Monaco is gewaarschuwd!