Finales Tokio en Beijing bekend

De finales van de ATP-toernooien in Japan en China bekend. In Tokio staan Milos Raonic (ATP-15) en thuisspeler Kei Nishikori (ATP-17) tegenover elkaar. De finale van het China Open 2012 toernooi zal gaan tussen Novak Djokovic (ATP-2) en de Fransman Jo Wilfried Tsonga (ATP-7).

Voorbeschouwing: Milos Raonic – Kei Nishikori

De finale tussen Milos Raonic en Kei Nishikori zal zondagochtend om 7.00 uur Nederlandse tijd van start gaan. Het zal de eerste ontmoeting worden tussen de Canadese hardhitter en de 22-jarige Japanner.

Raonic bereikte de finale via een knappe overwinning op topseed Andy Murray. Het werd 6-2 6-7 en 7-6 voor Raonic, nadat Murray de kansen om de wedstrijd te beslissen onbenut had gelaten. De Brit kreeg in zijn partij met Raonic twee matchpoints, maar benutte zijn kansen om het af te maken niet. Raonic deed dat wel.

Publiekslieveling Nishikori had minder moeite in zijn halve finale. Hij versloeg Baghdatis met tweemaal 6-2. Hierdoor boekte Nishikori voor het eerst een overwinning op de Cyprioot, aangezien hij de eerdere drie wedstrijden van Baghdatis verloor.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Jo Wilfried Tsonga

Het mooiste affiche dit weekend vindt plaats in Beijing. De finale van het ATP-toernooi in China zal namelijk gaan tussen twee spelers uit de top tien: Novak Djokovic en Jo Wilfried Tsonga. Het duel zal om 16.00 uur beginnen.

Djokovic en Tsonga hebben dit jaar al drie keer eerder tegenover elkaar gestaan. In tegenstelling tot deze keer, ging het in de vorige ontmoetingen telkens om een kwartfinalepartij. Djokvovic wist ze alle drie zijn kant op te trekken. In de totale stand, wat betreft onderlinge wedstrijden, staat het 7-5 voor de 25-jarige Serviër.

Tsonga weet hoe het is om te winnen van Djokovic, al dateert zijn laatste officiële overwinning uit januari 2010. Tsonga wist toen Djokovic te verslaan in de kwartfinale van de Australian Open Tennis.