Finalisten WTA Championships zijn bekend

Maria Sharapova (WTA-2) heeft, na twee verlies partijen op rij, eindelijk weer eens gewonnen van Victoria Azarenka (WTA-1). De nummer twee van de wereld, was in twee korte sets, met 6-4 6-2 te sterk voor de huidige nummer één van de wereld.

Sharapova had wat goed te maken met Azarenka. Vijf keer stonden beide dames dit jaar tegenover elkaar, viermaal zat de Russin aan de verkeerde kant van de score. En niet bij de minste toernooien, onder meer bij de finale van het Australian Open en de halve eindstrijd op het US Open. In Istanbul was alles anders.

In de derde game van de eerste set plaatste Sharapova de eerste break. Die wist Azarenka nog recht te trekken, maar na een break in het vijfde spelletje kwam de mondiale nummer één er niet meer aan te pas en heerste Sharapova.

Sharapova schreef het eindejaarstoernooi één keer op haar naam, in 2004. Destijd was de Russin slechts zeventien jaar.

Ook Williams naar finale WTA Championships

Serena Williams (WTA-3) heeft weinig moeite gehad met Agnieszka Radwanska (WTA-4). In de halve finale van het WTA-toernooi in Istanbul won de Amerikaanse in twee sets. De eerste set eindigde in 6-2, terwijl Williams haar tegenstander in de tweede set maar één game gunde. De gehele wedstrijd nam exact één uur in beslag.

Williams was de gehele partij zeer effectief, wat betreft het benutten van breakkansen. Ze pakte zes van haar zeven kansen, wat overeen komt met maarliefst 86%. Haar Poolse tegenspeelster pakte één van haar drie kansen, wat dus betekent dat ze haar eigen servicegames slechts twee keer wist te behouden.

Het zal voor de 31-jarige Amerikaanse haar vierde finale worden op het eindejaarstoernooi. Twee keer, in 2001 en 2009, sloot deze finale winnend af.

Uitslagen dubbelspel TEB BNP Paribas WTA Championships

Kirilenko / Petrova – Errani / Vinci 1-6 6-1 10-4
Hlavackova / Hradecka – Huber / Raymond 7-6 6-1