Franse finale ATP-toernooi Metz: Jo-Wilfried Tsonga – Gilles Simon

De finale van het Moselle Open.com toernooi gaat tussen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-8) en Gilles Simon (ATP-16). De twee Fransmannen worden om 14.30 uur op het Centre Court verwacht. Live beelden van deze spannende finale zijn verkrijgbaar via bookmaker Unibet.

Tsonga en Simon hebben acht keer eerder tegen elkaar gespeeld, in zes gevallen was het Tsonga die er met de winst vandoor ging. De laatste onderlinge ontmoeting vond in februari 2013 plaats, tijdens het indoortoernooi in Marseille. ”The Muhammad Ali of Tennis” won deze halve finale met 6-2 en 6-2.

Voor deze finale is Tsonga de aangewezen favoriet. Wij verwachten dat de 28-jarige tennisser zijn rentree opluistert met een mooie toernooizege in eigen land.

Finale ATP-toernooi St. Petersburg: Ernests Gulbis – Guillermo Garcia Lopez

Op zondag 22 september vindt ook de finale van het ATP 250-toernooi in St. Petersburg plaats. Ernests Gulbis (ATP-36) staat in deze finale tegenover de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (ATP-74). Beide heren verschijnen om 14.00 uur Nederlandse tijd op het toneel om hun partij af te werken.

Gulbis bereikte erg eenvoudig de finale in St. Petersburg. In de halve finale won hij met 6-1 en 6-2 van Roberto Bautista Agut, die tijdens de wedstrijd last had van de piepende schoenen van de Let. Na afloop van zijn partij maakte Gulbis de Spanjaard met de grond gelijk, hij vertelde het volgende: ”Hij is gewoon een verwend prinsesje. Hij weet dat ik in alle facetten van het spel beter ben, dus hij zocht gewoon naar een excuus.”

Tegenstander Garcia-Lopez had ook weinig moeite om zich te plaatsen voor de finale, hij verloor slechts twee games van de Portugees Joao Souza: 6-1 6-1. Ondanks deze grote uitslag gaat bookmaker Unibet er niet vanuit dat Garcia-Lopez er met de titel vandoor gaat in St. Petersburg, Gulbis is de grote favoriet.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws