Gael Monfils tegen Albert Montanes in finale ATP 250-toernooi Nice

monfilsGael Monfils (ATP-109) zijn wildcard in Nice meer dan waar. De 26-jarige Fransman staat zaterdag 25 mei in de finale van het plaatselijke ATP 250-toernooi. Tegenstander in deze finale is de ervaren Albert Montanes, de nummer 82 van de wereld. Monfils en Montanes beginnen om 14.30 uur aan hun partij.

”La Monf” is momenteel negen wedstrijden op rij ongeslagen. Vorige week won hij het Challenger-toernooi in Bordeaux, door landgenoot Michael Llodra in de finale te verslaan.

Voor oudgediende Montanes wordt het de elfde ATP-finale in zijn carriere. Hiervan wist hij er vijf winnend af te sluiten. Zijn laatste ATP-titel behaalde hij op het graveltoernooi in Stuttgart 2010, na opgave van zijn huidige tegenstander Monfils.

Monfils, die in de eerste ronde van Roland Garros 2013 gekoppeld is aan Tomas Berdych, gaat een moeilijke wedstrijd tegemoet. In het verleden hebben de Fransman en 32-jarige Montanes drie keer op gravel tegen elkaar gespeeld. Al deze wedstrijden werden gewonnen door de Spanjaard.

Hardhitter Monfils zal vandaag de finale ingaan als favoriet. Het is aan Montanes om het tegendeel te bewijzen, hij kan zijn vierde gravelzege boeken op de Fransman.

Finale ATP-toernooi Dusseldorf: Juan Monaco – Jarkko Nieminen

De finale van het ATP 250-toernooi in Dusseldorf gaat tussen de geplaatste spelers Juan Monaco (ATP-19) en Jarkko Nieminen (ATP-42). Monaco en Nieminen beginnen om 12.00 uur aan hun finale op het gemalen baksteen in Dusseldorf.

Beide heren hadden erg veel moeite om hun halve finale te winnen. De Argentijn Monaco moest aantreden tegen zijn landgenoot Guido Pella, die eerder al wist te winnen van topseed Janko Tipsarevic. In een partij die bijna twee uur in beslag nam, trok Monaco uiteindelijk met 6-4 en 7-6 aan het langste eind.

Nieminen rekende in zijn halve finale af met de Nederlander Igor Sijsling. Sijsling kreeg legio kansen, maar wist ze niet te benutten. Nieminen won zodoende met 7-5 4-6 6-3.

Monaco en Nieminen gaan voor de vierde keer een wedstrijd tegen elkaar spelen. Opvallend is dat twee van de drie voorgaande wedstrijden werden gewonnen door Nieminen, die toch een stuk lager op de wereldranglijst staat.

Ondanks het feit dat Monaco al twee keer verloor van Nieminen, is hij wel de favoriet in deze finale. De Argentijnse gravelbijter kan vandaag zijn achtste ATP-titel in de wacht slepen.

Kijk de ATP-finales in Nice en Dusseldorf live!

De ATP-finales Monfils – Montanes en Monaco – Nieminen worden live uitgezonden door Unibet TV. Zo hoeft u de laatste voorbereidingswedstrijden op Roland Garros 2013 niet te missen.