Gael Monfils treft Aleksandr Dolgopolov in halve finale Winston Salem

Gael Monfils (ATP-43) is nog één overwinning verwijderd van de finale van het Winston Salem Open toernooi. Om de finale te halen, moet de 26-jarige Fransman zien te winnen van Aleksandr Dolgopolov (ATP-38). Beide heren verschijnen om 21.00 uur Nederlandse tijd op de baan om hun partij af te werken.

Monfils en Dolgopolov hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld, dit was eerder dit jaar tijdens de Australian Open 2013. Monfils trok deze partij met 6-7 7-6 6-3 en 6-3 naar zich toe. Uiteindelijk werd zijn opmars in de derde ronde gestopt door landgenoot Gilles Simon.

Ondanks een lagere positie op de wereldranglijst, lijkt ”La Monf” de grootste kanshebber op een plek in de finale in Winston Salem. Mocht de Fransman ook daadwerkelijk weten te winnen, dan staat hij voor het eerst in de finale van dit ATP-toernooi.

Sam Querrey – Jurgen Melzer

De tweede halve finale in Winston Salem gaat tussen thuisspeler Sam Querrey (ATP-29) en Jurgen Melzer (ATP-32). Deze partij staat om 00.30 uur Nederlandse tijd gepland.

De 25-jarige Querrey zal blij zijn dat hij in de aanloop naar de US Open 2013 nog wat wedstrijden heeft weten te winnen. Zijn prestaties van de voorgaande weken zijn namelijk niet al te best. Op zijn vier laatste toernooien overleefde de Amerikaan slechts één keer de eerste ronde, dit was in Washington.

Voor tegenstander Melzer geldt eigenlijk hetzelfde verhaal, de Oostenrijker zat tot dit toernooi in een negatieve spiraal. Na een moeizame eerste ronde, die hij dankzij opgave van Thiemo de Bakker overleefde, speelde hij tegen Benoit Paire en Dmitry Tursunov uitstekende wedstrijden.

Bookmaker Unibet heeft voor deze wedstrijd thuisspeler Querrey getipt als favoriet. Een overwinning van de Amerikaan levert u 1.53x uw inleg op.

WTA-toernooi New Haven

Op het WTA-toernooi in New Haven zijn ze ook aanbeland in de halve finales. Kvitova, Zakopalova, Halep en Wozniacki zijn de vier dames die uitmaken wie op zaterdag 24 augustus de grote finale speelt. Het speelschema van vandaag ziet er als volgt uit:

19.00 uur: Kvitova – Zakopalova
01.00 uur: Halep – Wozniacki

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws