Garcia-Lopez ontmoet Zopp in Kitzbühel

Op de tweede dag van het ATP-toernooi in Kitzbühel, zal de als zesde geplaatste Guillermo Garcia-Lopez (ATP-71) in actie gaan komen tegen de Est Jurgen Zopp (ATP-80). De eerste ronde partij van de Bet-at-home Cup tussen deze heren zal omstreeks 19.00 uur van start gaan op het centre court in de Oostenrijkse stad.

Garcia-Lopez en Zopp hebben in hun carriére nog niet eerder tegen elkaar gespeeld. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat Zopp pas 22 wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld. Hiervan wist hij er wel 10 winnend af te sluiten. Een tachtigste plaats op de ATP-ranglijst is bovendien zijn beste rating tot nu toe.

Garcia-Lopez heeft veel meer ervaring, wat betreft het spelen van ATP-wedstrijden. De vijf jaar oudere Spanjaard heeft meer dan 350 wedstrijden in de benen. Bovendien wist Garcia-Lopez ook al twee ATP-toernooien te winnen. Eerder deze maand wist hij overigens nog de halve finale te bereiken, op het graveltoernooi in Stuttgart.

Op basis van de eerdere prestaties en ervaringen, lijkt de als zesde ingeschaalde Garcia-Lopez de favoriet voor dit eerste ronde duel. De winnaar van deze wedstrijd zal in de tweede ronde uitkomen tegen de Amerikaan Wayne Odesnik.

Robin Haase titelverdediger in Kitzbühel

De huidige nummer één van Nederland, Robin Haase (ATP-42), zal deze week de titelverdediger zijn bij de Bet-at-home Cup in het Oostenrijkse Kitzbühel. De 25-jarige tennisser eiste in 2011, bij zijn eerste deelname aan dit ATP-toernooi, direct de titel op. Het is tevens zijn enige ATP-toernooizege tot nu toe.

Bij de editie van 2012 is Haase het derde reekshoofd. Dit betekent dat hij in de eerste ronde niet in actie hoeft te komen. Zijn tegenstander in de tweede ronde, komt voort uit de wedstrijd tussen qualifier Philipp Oswald en de Duitser Daniel Brands. Vermoedelijk zal de nummer 42 van de wereld op woensdag voor het eerst in actie komen op het gemalen baksteen in Oostenrijk.

Wanneer het Haase niet lukt om een goede prestatie neer te zetten deze week, dan zal de Nederlander een vrije val op de wereldranglijst gaan maken. Er staan dus veel ATP-punten op het spel.

Denk jij dat Haase deze week zijn titel succesvol zal verdedigen? Stem dan nu op de poll op de Facebookpagina van GrandSlamToernooi.nl