Geen derde ATP-titel op rij in Kitzbühel voor Robin Haase

Haase APImagesEr is zojuist een einde gekomen aan de reeks overwinningen van Robin Haase (ATP-68) in het Oostenrijkse Kitzbühel. De 26-jarige Hagenaar, die de afgelopen twee edities op zijn naam schreef, strandt dit jaar in de halve finale. De Spanjaard Marcel Granollers (ATP-53) was met 6-7 6-3 4-6 te sterk voor de Nederlander.

Op het graveltoernooi in Gstaad stonden de twee tennissers ook al tegenover elkaar, toen was het Haase die na een spannende driesetter aan het langste eind trok. De Spanjaard nam vandaag direct revanche.

In een gelijk opgaande partij leek Haase in de beslissende set de beste papieren voor de overwinning te hebben. De Nederlander brak in de openingsgame van het derde bedrijf en kreeg op een 2-0 voorsprong twee kansen voor een dubbele break. Granollers werkte de breakkansen weg en liep vervolgens uit naar een 2-5 voorsprong. Het lukte Haase nog om terug te komen tot 4-5, maar door een dubbele fout op matchpoint tegen verloor hij de partij.

Met het bereiken van de halve finale heeft Haase 90 ATP-punten bij elkaar geslagen. De Hagenaar zal hierdoor zeven tot acht plaatsen stijgen op de wereldranglijst.

Overstap naar Amerikaanse hardcourt

Na twee sterke resultaten in Gstaad en Kitzbühel maakt Haase komende week de overstap naar het Amerikaanse hardcourt, als voorbereiding op de US Open 2013. De 26-jarige Nederlander staat momenteel nog op de ”alternate-lijst” voor het Masters-toernooi in Toronto dat maandag 5 augustus van start gaat. Haase heeft nog de nodige tennissers voor zich staan, waardoor de kans op rechtstreekse deelname niet al te groot is. Dit geldt ook voor de Nederlanders Igor Sijsling en Thiemo de Bakker.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws