Geen Klassieker op US Open: Roger Federer verliest van Tommy Robredo

Federer APImagesRoger Federer is er opnieuw niet in geslaagd om de kwartfinale te halen op een Grand Slam toernooi. Na zijn vroegtijdige uitschakeling op Wimbledon, verliest hij ook op de US Open opvallend snel. De Zwitser moest in de vierde ronde zijn meerdere erkennen in Tommy Robredo, die in tien eerdere ontmoetingen nog nooit wist te winnen van ”The FedExpress”.

Robredo heeft zijn overwinning vooral te danken aan het gebrek van effectiviteit aan de kant van Federer. De 17-voudig Grand Slam winnaar benutte slechts twee van zijn zestien breakkansen. Hierdoor verloor de Zwitser uiteindelijk met 7-6 6-3 en 6-4.

Voor Robredo betekent dit dat hij voor de eerste keer in zijn lange carrière in de kwartfinale van de US Open staat. De Spanjaard is bezig aan een ijzersterk seizoen. Hij was dan ook erg blij met zijn knappe overwinning op de voormalig nummer één van de wereld. ”Ik heb de allerbeste tennisser ooit verslagen, op een plek waar hij graag speelt. Ik ben sprakeloos”, vertelde Robredo. ”Het is waanzinnig om een speler als Federer in zo’n stadion te verslaan. Toen ik het stadion betrad was er ongeveer 2% geluid, maar toen hij het stadion in kwam leek het wel of het een concert was.”

Geen Federer – Nadal in de kwartfinale

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg nog Federer de vraag, waarom dat Rafael Nadal en hij nog nooit tegen elkaar hadden gespeeld op de US Open Tennis. De Zwitser antwoordde dat dit meer met de prestaties van de Spanjaard te maken had, dan met de prestaties van hem zelf. Ditmaal zijn de rollen duidelijk omgedraaid, aangezien bij een overwinning van Federer ”de Klassieker” opnieuw op het programma stond.

Wedden op US Open 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013