Geen Wimbledon 2017 vandaag – wie staat straks in de finale?

Wimbledon komt zondag tot rust. Traditioneel is de middelste zondag een dag zonder wedstrijden. Heel soms wordt een uitzondering gemaakt als er te veel partijen zijn verregend, maar tot nu toe baadt Londen in opvallend veel zonneschijn. Maar wie zal volgende week zondag het meest stralen?

Bij de mannen is de big four nog present in het toernooi. Andy Murray speelt in de vierde ronde tegen Benoir Paire en kan daarna opslagkanon Sam Querry of de eveneens boomlange Kevin Anderson treffen. Daarna zou in de halve finale Rafael Nadal hem op kunnen wachten. De Spanjaard begint maandag tegen Gilles Muller, ook gezegend met een prima service, en treft eventueel daarna Marin Cilic of landgenoot Bautista Agut.

Wimbledon 2017 winnaar

Roger Federer treft de man die vroeger wel eens Baby Fed werd genoemd, Grigor Dimitrov. En het wordt daarna niet makkelijker met of Milos Raonic of Alexander Zverev. Novak Djokovic prepareert zich momenteel voor het treffen met Adrian Mannarino en zou daarna Dominic Thiem of Tomas Berdych tegen kunnen komen.

Het is duidelijk dat Novak Djokovic het meest mazzelt met de loting. Mannarino is geen gekende grandslamspeler, Thiem is niet comfortabel op gras en Berdych faalt keer op keer tegen de echte toppers. Federer heeft wat meer pech, wat Dimitrov is een voormalige halvefinalist op Wimbledon, Raonic speelde vorig jaar nog in de eindstrijd en Zverev is een megatalent dat vorige maand nog in Halle de finale bereikte (maar wel verloor van Federer). Het is het zwaarste blokje van het speelschema.

Rafael Nadal – Novak Djokovic

Fans van Andy Murray zullen er vrij gerust op zijn dat de Schot de halve finale Wimbledon zal bereiken. Rafael Nadal zal het klusje tegen Muller ook wel klaren. De Luxemburger wordt hoe ouder hoe beter, maar hij valt net niet in de categorie opslagmonsters en de banen zijn dit jaar relatief traag. Bautista zal ook geen probleem zijn want die heeft geen enkel wapen, maar Cilic oogt wel tricky.

De Wimbledon loting zo overziend en de vertoonde vorm meegerekend, lijkt Nadal tegen Djokovic op dit moment de waarschijnlijkste finale. De graskwaliteit laat te wensen over en de hitte van de eerste week maakte de banen nog schraler. Nadal vindt dat heerlijk: zo lijkt het net gravel. Slechter nieuws voor Federer, want zijn aanvallende spel gedijt dan minder.

Wedden op Wimbledon

We tippen dat Rafael Nadal deze editie van Wimbledon wint. De tweevoudig winnaar noteert 3.75. Roger Federer is nipt favoriet bij de bookies op 3.40, Novak Djokovic noteert 4.25 en Andy Murray 6.00. Lees: wedden op tennis.