Geplaatste spelers winnen in Hamburg

De drie geplaatste spelers die vandaag in actie kwamen, hebben allen de kwartfinales van het Bet-at-home Open toernooi bereikt. Het gaat hier om topseed Nicolas Almagro (ATP-10), de als derde geplaatste Juan Monaco (ATP-14) en de nummer zes van de plaatsingslijst Philipp Kohlschreiber (ATP-22). Daarnaast plaatste ook Jeremy Chardy (ATP-52) zich bij de laatste acht.

Nicolas Almagro – Nikolay Davydenko 6-4 6-3

De Spanjaard Nicolas Almagro was de eerste speler die zich plaatst voor de kwartfinale. De 26-jarige nummer tien van de wereld was in straight sets te sterk voor de ervaren Davydenko. Na bijna anderhalf uur spelen stond een 6-4 6-3 eindstand op het scorebord.

Almagro, die dit jaar al twee ATP-toernooien op zijn naam schreef, zal in de kwartfinale uitkomen tegen de thuisspelende Philipp Kohlschreiber.

Juan Monaco – Daniel Munoz-De La Nava 7-6 6-3

Ook de als derde ingeschaalde Monaco bereikte de laatste acht in Hamburg. De Argentijn had wel veel moeite om zich te ontdoen van qualifier Munoz-De La Nava, de nummer 142 van de wereld. Monaco trok de wedstrijd met 7-6 en 6-3 naar zich toe.

Philipp Kohlschreiber – Fabio Fognini 7-5 6-2

De thuisspelende Kohlschreiber heeft vandaag op solide wijze gewonnen van de Italiaan Fognini. Na een gelijkopgaande eerste set, die nipt met 7-5 gewonnen werd, liep de Duitser in de tweede set over zijn opponent heen. De gehele partij nam ongeveer anderhalf uur in beslag.

Jeremy Chardy – Julian Reister 7-5 6-4

Een tweede Duitser die vandaag in actie kwam, Julian Reister, heeft de kwartfinale niet bereikt. De 26-jarige wildcardspeler ging onderuit tegen de Franse Chardy. Voor een plaats in de halve finale zal Chardy moeten winnen van Monaco.

Programma 20 juli 2012

Hieronder kunt u de wedstrijden bekijken, die op vrijdag 20 juli gespeeld zullen gaan worden. Bijgevoegd zijn de noteringen die Bwin
aan de wedstrijden geeft.

Albert Ramos (3.80) – Marin Cilic (1.22)
Florian Mayer (1.80) – Tommy Haas (1.90)
Juan Monaco (1.25) – Jeremy Chardy (3.55)
Nicolas Almagro (1.55) – Philipp Kohlschreiber (2.30)