Gilles Simon nipt te sterk voor Igor Sijsling op Thailand Open 2013

Igor Sijsling is er deze ochtend niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales op het ATP-toernooi in Bangkok. De 26-jarige Nederlander kwam, ondanks veel kansen, nipt te kort tegen Gilles Simon. Simon stapte met een 6-4 5-7 6-4 overwinning van de baan. Saillant detail is dat Sijsling, ondanks zijn nederlaag, wel meer punten wist te winnen: 111 om 109.

Gezien de statistieken was het dan ook ”Sijs” die in de derde set de wedstrijd leek te beslissen. De Amsterdammer had het betere spel en zorgde ervoor dat de Fransman zich kwetsbaarder toonde. Echter was het Sijsling die in de zevende game van de beslissende set zijn servicegame inleverde. Met een ace serveerde Simon de partij uiteindelijk uit.

Rus en Krajicek strandden in kwartfinales

Arantxa Rus is op het Challenger-toernooi in Sevilla blijven steken in de halve finale. De speelster uit Monster kwam met 7-5 en 6-2 tekort tegen Florencia Molinero, de nummer 241 van de wereld. Opvallend is dat ze de enige eerdere ontmoeting met Molinero nog gemakkelijk wist te winnen.

Volgende week start voor Rus een nieuw toernooi in Zuid-Europa. Ze doet mee aan het $25.000-toernooi van Vallduxo. Ook Cindy Burger, de nummer 310 van de WTA-ranglijst, is daar rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi.

De 24-jarige Michaella Krajicek heeft zich in het Franse Clermont-Ferrand niet kunnen plaatsen voor de laatste vier. De Nederlandse moest in een marathonpartij haar meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Claire Feuerstein. Feuerstein stapte met een 7-6 6-7 en 7-6 overwinning van de baan.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws