Grand Prix Hassan II: Robin Haase – Martin Klizan

Robin Haase (2)Robin Haase, de nummer 53 van de wereld, staat vrijdag 12 april in de kwartfinale van het ATP-toernooi in Casablanca. Voor een plek in de halve finale, moet de Nederlander af zien te rekenen met Martin Klizan (ATP-32). De partij gaat om 18.30 uur Nederlandse tijd van start op de hoofdbaan van het Grand Prix Hassan II toernooi.

Voor Haase is het zijn tweede kwartfinale van het jaar. De eerste kwartfinale, tijdens het ATP-toernooi in Marseille, wist de Nederlander te winnen. Uiteindelijk verloor Haase destijds de halve finale van Melzer.

Ook Klizan bereikte eenmaal de kwartfinale. Deze prestatie behaalde de Slowaak op het ABN AMRO World Tennis Tournament, waarin hij in de tweede ronde te sterk was voor Igor Sijsling.

Haase verloor nog nooit van Klizan

Haase en Klizan hebben in het afgelopen jaar twee keer tegen elkaar gespeeld. In beide gevallen was het Haase die als winnaar van de baan stapte. De eerste ontmoeting vond plaats op het graveltoernooi in Kitzbühel, waar de Nederlander zijn tweede ATP-titel wist te winnen.

De tweede overwinning op Klizan boekte Haase in Marseille. In de tweede ronde was Haase met 6-2 4-6 6-4 te sterk voor de linkshandige Slowaak.

Slowaak favoriet voor zege

Ondanks het feit dat Klizan de drie voorafgaande toernooien geen wedstrijd wist te winnen, is de nummer 32 van de wereld wel de favoriet. De kwartfinale wedstrijd tussen Haase en Klizan is vanaf 18.30 uur live te volgen via Unibet TV.

De winnaar van deze wedstrijd, gaat in de halve finale aantreden tegen Grega Zemlja of Kevin Anderson.

Overige kwartfinales in Casablanca

Naast de kwartfinale tussen Haase en Klizan, staan er vandaag nog drie andere wedstrijden op het programma. Het speelschema is hieronder te bekijken. Alle wedstrijden worden live uitgezonden door Unibet TV.

14.00 uur: Paire – Robredo
15.30 uur: Wawrinka – Garcia Lopez
17.00 uur: Zemlja – Anderson