Grand Slam Roland Garros 2017 live stream: Nadal en Djokovic in actie

Roland Garros grand slam 2017. Woensdag om 11:00 uur betreden als het weer het toelaat Rafael Nadal en Pablo Carreno Busta het centre court van Roland Garros. Ze komen uit in de kwartfinale van Roland Garros. Later op de dag spelen ook Novak Djokovic en Dominic Thiem in die ronde tegen elkaar.

Eigenlijk zou dinsdag al begonnen worden met deze fase van het Franse Open. Regenval maakte het zinloos om nog aan de partijen te beginnen. Nu zullen alle vier kwartfinales in het heren enkelspel op een dag worden afgewerkt. Stan Wawrinka neemt het op tegen Marin Cilic en Andy Murray treft Kei Nishikori.

Rafael Nadal – Pablo Carreno Busta

Zelden was Nadal in de eerste rondes van een Slam zo dominant als afgelopen weken in Parijs. Het roept herinneringen op aan zijn piekjaar 2008, toen hij zonder setverlies naar zijn toen vierde titel op rij denderde en in de finale gehakt maakte van Roger Federer (maar vier games tegen). In de vorige vier matches stond de Spaanse gravelmaestro maar twintig games af. Al met al was Robin Haase tot nu toe nog zijn sterkste tegenstander.

Rafael Nadal Roland Garros 2017En net als in de vierde ronde krijgt hij een landgenoot voorgeschoteld. Dat belooft weinig goeds voor Busta, want Nadal heeft met name tegen mede-Spanjaarden een uitmuntend record. Het zal er mee te maken hebben dat Spaanse tennissers een soortgelijk spelletje spelen: leunend op de return, geduld, voetenwerk en met veel spinballen. Nadal is daarin simpelweg baas boven baas. Wel wordt het pas de eerste ontmoeting tussen de twee. Busta versloeg achtereenvolgens Grigor Dimitrov en Milos Raonic. Knap werk, maar dat zijn ook weer geen zwaargewichten op gravel.

Novak Djokovic – Dominic Thiem

De 21-jarige Thiem heeft al aardig wat bereikt op gravel. De Oostenrijker voert elk jaar zijn winstpercentage op en zit dit jaar op 84 procent (21-4) en is in 2017 tevens de enige die op gravel van Nadal won. In vier van de vijf graveltoernooien die hij dit jaar speelde bereikte hij minstens de halve finale en in Rio greep hij de titel. In de finale van Rome gaf Djokovic hem echter een flinke draai om de oren: 6-1 6-0. Dat had ook te maken met oververmoeidheid. Thiem heeft al jaren de neiging om veel te veel evenementen te spelen en ook kriskras door tijdzones te reizen in plaats van zijn speelkalender was strakker in elkaar te zetten.

Novak Djokovic staat tegen Thiem 5-0 voor en verloor in die partijen maar een set. Thiem erkent dat de speelstijl van Djokovic hem niet ligt, want de Serviër geeft hem met zijn snel genomen ballen te weinig tijd om zijn lange armzwaaien te maken.

Wedden op Roland Garros

Bij Nadal tegen Busta is alleen 3-0 voor Rafael Nadal op @1.34 een interessante bet bij bookmaker 888Sport. Novak Djokovic noteert @1.44 en Dominic Thiem @2.80. We tippen 3-1 voor Djoko op @4.10. Lees: Wedden op Roland Garros tennis.

Live stream kijken doe je bij Kroon Sport.