Grigor Dimitrov vecht voor tweede overwinning op Novak Djokovic

Zaterdag 1 juni staat er op Roland Garros 2013 een wedstrijd op het programma, waar vrijwel alle tennisliefhebbers enorm naar toeleven. De als eerste geplaatste Novak Djokovic (ATP-1) gaat het namelijk opnemen tegen de 22-jarige Grigor Dimitrov (ATP-28). De Serviër en Bulgaar verschijnen om 15.00 uur op het Court Philippe Chatrier.

Beide heren hadden donderdag veel geluk met de regenval, aangezien ze beide hun wedstrijd gewoon af konden werken. Novak Djokovic verloor slechts vier games tegen Pella. Ook Dimitrov won in drie sets, hij was te sterk voor de pas 19-jarige Fransman Pouille.

Vorige maand stonden Djokovic en Dimitrov, die gisteren nog een ludieke foto plaatste, nog tegenover elkaar. De 22-jarige Bulgaar zorgde toen voor een sensationele stunt op het Masters-toernooi in Madrid. Het lukte hem namelijk om met 7-6 6-7 en 6-3 te winnen van de huidige nummer één van de wereld.

Unibet verwacht echter niet dat Dimitrov deze prestatie kan evenaren in een best-of-five wedstrijd. Djokovic, die nog geen set verloor op Roland Garros, is de grote favoriet.

Voorbeschouwing: Samantha Stosur – Jelena Jankovic

In het damestoernooi staat er vandaag ook een spannende wedstrijd op het programma. Top 10-speelster Samantha Stosur (WTA-9) neemt het namelijk op tegen de Servische Jelena Jankovic (WTA-18). Beide dames beginnen om 15.00 uur aan hun wedstrijd.

Stosur zal met weinig vertrouwen uitkijken naar haar ontmoeting met de inmiddels 28-jarige Jankovic. In zes van haar acht wedstrijden tegen de Servische, stapte ze namelijk als verliezer van de baan. Haar laatste overwinning boekte ze twee jaar geleden op Roland Garros, toen ze het toernooi afsloot als verliezend finaliste.

Ondanks haar zes verlies partijen tegen Jankovic, plaatst bookmaker Unibet de 29-jarige Australische wel als favoriet. Het kan de vierde keer worden, dat Stosur minimaal de vierde ronde haalt in Parijs.

Verdien geld dankzij Dimitrov

Naast het volgen van de wedstrijd van Dimitrov tegen Djokovic, kunt u ook geld verdienen dankzij de Bulgaar. Bezoek de website van
Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op Roland Garros pagina.