Gstaad 2013: Robin Haase underdog in finale tegen Mikhail Youzhny

Haase APImagesRobin Haase (ATP-57) krijgt vandaag de mogelijkheid om zijn derde ATP-toernooi te winnen. De 26-jarige Hagenaar staat in de finale van het ATP 250-toernooi tegenover Mikhail Youzhny (ATP-33). De finale, die live gestreamd wordt door Unibet, gaat om 11.30 uur van start.

De 31-jarige Youzhny is de laatste jaren uitgegroeid als een angstgegner voor de Nederlander. Alle vier de eerdere ontmoetingen gingen verloren voor Haase. In deze wedstrijden slaagde Haase er zelfs niet in om ook maar één set te winnen. De meest recente wedstrijd werd vorige maand gespeeld op Wimbledon. In de eerste ronde van dit mooie Grand Slam toernooi was de Rus in straight sets te sterk voor onze landgenoot.

Het is dan ook logisch dat Youzhny de grootste kanshebber is voor de titel. Aan de andere kant is Haase erg sterk in het spelen van ATP-finales, hierin scoort de 26-jarige Nederlander de volle honderd procent.

Jesse Huta-Galung in finale Tampere

Jesse Huta-Galung, de nummer 134 van de wereld, staat zondag 28 juli in de finale van het Challenger-toernooi in Tampere. De 27-jarige Nederlander gaat het in deze finale opnemen tegen Maxime Teixeira (ATP-273). Deze wedstrijd staat om 12.00 uur gepland.

De geboren Haarlemmer bereikte gisteren de finale door in drie sets af te rekenen met Zopp. Tegenstander Teixeira kreeg de overwinning ook niet cadeau, de Fransman moest diep gaan tegen Rola.

Huta-Galung gaat vanmiddag de finale in als favoriet. Dit jaar wist de Nederlander al drie Challenger-toernooien op zijn naam te schrijven, hij was de sterkste in Cherbourg, Saint Brieuc en Scheveningen.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws