Haase begint tegen Gasquet in Basel

Nederlander Robin Haase (ATP-49) begint vandaag het ATP-toernooi in Basel met een eerste ronde partij tegen Richard Gasquet (ATP-13). De wedstrijd tussen de nummer 49 en 13 van de wereld, zal om 20.00 uur van start gaan.

Haase is momenteel bezig aan een van zijn slechtste periodes uit zijn carriére. De Nederlander won slechts één van zijn laatste tien wedstrijden. Zes keer betrof het een nederlaag in de eerste ronde van een ATP-toernooi. De totele teller van nederlagen in een eerste ronde staat in 2012 op zestien.

Na zijn nederlaag van vorige week tegen Matosevic, vertelde Haase zich geen zorgen te maken om alle nederlagen in een eerste ronde. Ook al zaten hier een aantal verliespartijen tussen tegen lager geklasseerde spelers. Tegenover een journalist liet hij het volgende weten: “Het is de simpelste manier om altijd maar over die ranking te beginnen. Mensen verwachten dan bepaalde dingen, dat je van sommige spelers zo wint. Maar toen ik tweehonderdste stond en van iemand op de tachtigste plaats won, was dat ook normaal. Ik vind dat een beetje makkelijk, zo zit het niet. Ik moet wel toegeven dat het me nu niet één keer is overkomen, maar drie of vier keer dit jaar. Ik ga ook niet zeggen dat ik van deze jongens mag verliezen, maar het kan wel.”

Haase speelt naast deze week, ook het grote ATP-toernooi in Parijs. Dit gaat volgende week van start. Vandaag kan de eerste stap gezet worden, om nog iets moois van zijn tennisjaar te maken. Hiervoor zal hij echter wel af moeten rekenen met de Fransman Gasquet.

Haase en Gasquet stonden eerder dit jaar ook al tegenover elkaar, namelijk in de eerste ronde van het Olympisch tennistoernooi. De 25-jarige Nederlander, die een aantal dagen eerder op gravel zijn ATP-titel met succes verdedigde, ging met 3-6 3-6 ten onder tegen de huidige nummer dertien van de wereld.

We zullen vanavond gaan bekijken of Haase dit keer meer uit kan richten tegen Gasquet, die beschikt over een van de mooiste backhands van de ATP-tour.