Haase blammeert zich tegen Moriya

Robin Haase (ATP-50) heeft zich opnieuw niet weten te plaatsen voor de tweede ronde van een ATP-toernooi. Ondanks een goede loting in de eerste ronde, hij trad namelijk aan tegen de nummer 204 van de wereld, verloor de Nederlander. Het werd 6-2 6-7 3-6 in het voordeel van Hiroki Moriya.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de nummer één van Nederland. Haase won de eerste set gemakkelijk met 6-2 en kwam ook in het tweede bedrijf goed mee. De tweede set moest echter beslist worden in een tiebreak, waarin Haase opnieuw aan het korste eind trok. De derde set werd uiteindelijk beslist middels één break in het voordeel van de Japanse qualifier. Moriya mag zich zodoende gaan opmaken voor een ontmoeting met topseed Janko Tipsarevic.

Haase is bezig aan een slechte reeks toernooien. Sinds zijn tweede ATP-titel in Kitzbühel wist hij slechts één partij winnend af te sluiten, namelijk tegen Nikolay Davydenko. Aankomende week speelt de 25-jarige Hagenaar het grote ATP-500 toernooi van Tokyo.

Tomic eenvoudig naar laatste zestien

De jonge Australiër Bernard Tomic (ATP-41) heeft de tweede ronde in Bangkok bereikt. De 19-jarige tennisser was met grote cijfers te sterk voor zijn opponent Guillermo Garcia-Lopez (ATP-63): 6-0 6-2.

De als achtste geplaatste Tomic had iets meer dan een uur nodig om zich te ontdoen van Garcia-Lopez. In tegenstelling tot wat de cijfers doen geloven, heeft de 29-jarige Spanjaard wel degelijk kansen op meer gehad. Garcia-Lopez kreeg namelijk in totaal vijf breakkansen, waarvan hij er geen een van wist te benutten. Tomic was op dit onderdeel effectiever, waardoor zijn overwinning niet in gevaar kwam.

Verdasco komt laat op gang

Fernando Verdasco (ATP-23) heeft zich ook geplaatst voor de tweede ronde in Thailand. De Spanjaard, afgezakt naar een 23e plaats op de ATP-ranglijst, kwam echter laat op gang tegen Tatsuma Ito (ATP-67): 3-6 6-0 6-2.

De gravelspecialist had geluk dat hij tijdig het tij kon keren, aangezien Ito het best uit de voeten kan op een snelle ondergrond. In de tweede ronde zal Verdasco aantreden tegen Donald Young uit Amerika.