Haase eenvoudig langs Bachinger

Robin Haase (ATP-42) weet weer wat winnen is. De 25-jarige Nederlander was vandaag, in de eerste ronde van het ATP 500-toernooi in Hamburg, veel te sterk voor Matthias Bachinger (ATP-108). Haase won de partij, die iets meer dan één uur duurde, gemakkelijk met 6-4 en 6-2. Het is voor de Nederlander zijn eerste zege in vijf toernooien.

In de eerste set had de nummer één van Nederland voldoende aan één breakkans. Deze werd gepakt in de vijfde game van de wedstrijd. Vervolgens kwam Haase niet meer in de problemen en serveerde hij de set bij 5-4 uit. Het tweede bedrijf ging vervolgens eenvoudig naar de nummer 42 van de wereld. Haase wist zijn Duitse opponent twee maal te breaken en won de set met 6-2.

Haase verdient 45 ATP punten voor de wereldranglijst met deze overwinning. In de tweede ronde neemt de nummer één van Nederland het op tegen de winnaar van de partij tussen de als zevende geplaatste Florian Mayer (ATP-22) en qualifier Horacio Zeballos (ATP-101).

Simon met moeite langs Berlocq

De als tweede geplaatste Gilles Simon (ATP-12) heeft overuren gemaakt tegen de Argentijn Carlos Berlocq (ATP-37). De 27-jarige Fransman won zijn eerste ronde wedstrijd, die bijna drie uur in beslag nam, met 4-6 7-6 6-1. Vooral in de tiebreak van de tweede set, was Simon aan de rand van de afgrond.

Beide heren hadden erg veel moeite met het benutten van breakkansen. Simon benutte zes van zijn veertien kansen. Ook de 29-jarige Argentijn kreeg er veertien, maar hij wist er slechts vier te verzilveren. Berlocq kreeg overigens al zijn breakkansen in de eerste twee sets. In het derde en beslissende bedrijf was het Simon die de touwtjes in handen had.

In de tweede ronde zal Gilles Simon uitkomen tegen Martin Klizan (ATP-59) uit Slowakije of tegen de thuisspelende wildcardspeler Tommy Haas (ATP-49).