Haase en coach Schenk uit elkaar, Sijsling morgen in actie tegen Dolgopolov

Robin Haase (ATP-50) gaat het tennisjaar 2013 in met een andere coach. Na een zeer teleurstellend verlopen seizoen heeft de 25-jarige Nederlander besloten de samenwerking met Dennis Schenk stop te zetten. Schenk was al zeven jaar de coach van Haase.

“Ik ben op zoek naar een nieuwe coach voor het volgende seizoen. Dennis en ik zijn goed uit elkaar gegaan en de keuze om niet meer door te gaan was vrij makkelijk, omdat hij niet meer fulltime wil reizen”, zegt Haase op zijn eigen website.

“Ik heb helaas nog geen nieuws met wie ik het komende jaar zal gaan werken. Het zal niet makkelijk worden om de juiste coach te vinden omdat er verschillende factoren meespelen, maar hopelijk lukt het op korte termijn. Het zou helemaal fantastisch zijn om met een nieuwe coach mijn ‘off-season’ te beginnen”, besluit de 25-jarige Nederlander.

Over zijn magere prestaties het afgelopen jaar is Haase kort. “Het is logisch dat ik er meer van had gehoopt en verwacht. Het is alleen niet gebeurd en het enige wat ik kan doen is proberen het volgend jaar beter te doen. Uiteindelijk is het antwoord hoe ik het ga doen simpel: hard blijven werken, vertrouwen in jezelf hebben en weer hard werken.”

Sijsling in eerste ronde BNP Paribas Masters

Terwijl Robin Haase aan het genieten is van zijn vakantie, staat Igor Sijsling (ATP-75) op dinsdag 30 oktober voor een lastige opgave. De Nederlandse qualifier wacht namelijk een ontmoeting met Alexandr Dolgopolov (ATP-18). De wedstrijd zal om 13.40 uur beginnen in Parijs.

De 25-jarige Sijsling wist zich via overwinningen op Lacko en Becker te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de BNP Paribas Masters. De Nederlander heeft dus al geruime tijd kunnen wennen aan de baan en het toernooi. Dit geldt niet voor Dolgopolov, die na zijn verloren finale in Valencia gelijk op het vliegtuig naar de Franse hoofdstad vertrok.

Het is dus afwachten hoe fit de Oekraïner aan de start verschijnt. Wanneer Sijsling zijn eerste servicepercentage hoog kan houden, liggen er zeker kansen voor de nummer twee van Nederland.