Haase en De Bakker publiekstrekkers NK Tennis 2014

Lotto NK Tennis 2014. Robin Haase en Thiemo de Bakker zijn de twee publiekstrekkers op het NK Tennis 2014 dat vandaag van start gaat in Topsportcentrum Rotterdam. Het indoorevent, dat voor veel nationale toppers geldt als de sterk van het nieuwe tennisseizoen, duurt tot en met zondag 21 december.

De 27-jarige Haase probeert deze week zijn vierde nationale titel binnen te slepen. De Hagenaar was in 2006, 2009 en 2011 al de sterkste in Rotterdam. De meeste concurrentie zal hij vermoedelijk krijgen van Thiemo de Bakker of Jesse Huta Galung, maar zij treffen mogelijk elkaar eerst in de halve finale. Huta Galung bereikte de afgelopen twee jaar de finale, maar verloor van Igor Sijsling die dit jaar niet in actie komt op dit toernooi.

De Jong nieuwe trainer Haase

Vlak voor de start van het Lotto NK Tennis 2014 maakte Haase bekend dat hij komend jaar gecoacht gaat worden door Mark de Jong. De voormalig Nederlands Kampioen reisde dit jaar al regelmatig mee met de nummer één van Nederland.

‘’Ik wilde dit nieuws eigenlijk pas volgende week bij de NK Masters bekendmaken. ’Maar ik hoorde dat het al op internet stond, dus vandaar dat ik het eerder vertel’’, aldus Haase in het radioprogramma De Perstribune. ‘’Ik heb met buitenlandse coaches gesproken en nagedacht: “wat zoek ik?” Maar de weken met De Jong bevielen erg goed. Ik heb het gevoel dat we samen bepaalde oplossingen kunnen vinden. Daarom heb ik voor hem gekozen.’’

Hogenkamp favoriet voor titel bij dames

De hoogst geplaatste dame is Richel Hogenkamp. De Nederlandse zal in de tweede ronde aantreden tegen de winnaar van het duel tussen Nicole Thijssen en Demi Schuurs. Hogenkamp kende een sterk internationaal seizoen en steeg veertig plaatsen op de wereldranglijst. De huidige nummer 138 van de wereld stond onlangs nog in de kwartfinale van het WTA-toernooi in Limoges. Haar grootste concurrenten voor de titel op het Lotto NK Tennis zijn Quirine Lemoine en Olga Kalyuzhnaya.

Programma NK Tennis 2014 dinsdag 16 december

Centre Court
12.00 uur: Dorrie Timmermans – Van Hall – Marjolein Buis
13.30 uur: Eva Wacanno – Bibiane Weijers
15.00 uur: Aniek van Koot – Marlise Peters
16.30 uur: Mandy Wagemaker – Janneke Wikkerink
19.00 uur: Mark de Jong – Alternate
20.30 uur: Stijn de Gier / David de Goede – Steffan Kokkelink / Youri Mayer

Court 1
12.00 uur: Jasper Smit – Kevin Boelhouwer
15.00 uur: Diede de Groot – Jiske Griffioen
19.00 uur: Inge Hendrikx / Tiffany Höberth – Olga Kalyuzhnaya / Demi Schuurs
20.30 uur: Michaela Spaanstra – Kitty Schulpen