Haase en Krajicek vroeg onderuit op US Open

Voor Robin Haase (ATP-48) en Michaella Krajicek (WTA-83) zit de US Open Tennis 2012 er al na één ronde op. Haase en Krajicek verloren hun partij in straight sets van Feliciano Lopez (ATP-31) en Pauline Parmentier (WTA-90). Na één dag tennis staat het aantal Nederlandse tennissers in het enkelspel dus nog op drie.

De 25-jarige Haase moest in New York zijn meerdere erkennen in Feliciano Lopez. De Spanjaard zegevierde in drie sets: 6-3 7-5 6-2.

Haase had Lopez, als dertigste geplaatst in New York, in het verleden twee keer eerder op de baan getroffen. In 2011 op het gravel van Kitzbühel won de Nederlander, maar op het Amerikaanse Grand Slam wist hij deze keer geen vuist te maken. Dat had ook te maken met het optreden van Lopez, die nagenoeg foutloos speelde. Haase kreeg slechts één kans op een break en die wist hij niet te benutten.

Haase beleefde vorige week al geen geslaagde voorbereiding op de US Open. In Winston-Salem kwam hij niet verder dan de tweede ronde, terwijl hij daar vorig jaar nog de halve finales bereikte. Hij heeft dus al de nodige punten voor de ATP-ranglijst ingeleverd.

Ook Michaella Krajicek verliest

De nederlaag van Krajicek kwam niet geheel onverwacht. De geboren Delftse speelde in New York voor het eerst in bijna drie maanden weer een officieel duel. De afgelopen periode kampte ze met lichamelijke ongemakken, waaronder hartproblemen. Parmentier demonstreerde op het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar dat ze over meer wedstrijdritme beschikte. De Francaise won met 6-2 en 6-4.

Krajicek komt op de US Open nog in actie in het dubbelspel. Ze vormt opmerkelijk genoeg een gelegenheidsduo met Parmentier, van wie ze in het enkelspel dus verloor.