Haase en Rojer in Bangkok, Sijsling in Kuala Lumpur

Komende week komen er drie Nederlanders in actie op de ATP 250-toernooien in Bangkok en Kuala Lumpur. In Bangkok spelen Robin Haase (ATP-49) en Jean Julien Rojer (geen ranking), die zich in heeft geschreven voor het kwalificatietoernooi. Beide vormen ook samen een koppel in het dubbelspel. Op het ATP-toernooi in Maleisië maakt Igor Sijsling (ATP-82) zijn opwachting.

ATP-toernooi Bangkok

Jean Julien Rojer heeft zich voor het eerst sinds lange tijd weer ingeschreven voor een enkelspeltoernooi. De dubbelspecialist van het Nederlands Davis Cup team boekte direct een zege in de eerste kwalificatieronde van het Thailand Open toernooi. Rojer zal nog twee rondes moeten overleven om zich daadwerkelijk te plaatsen voor het hoofdschema.

Robin Haase is met zijn ranking rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. In de eerste ronde treft Haase een qualifier, wie dit wordt is op dit moment nog niet bekend. Mocht Haase de tweede ronde bereiken, dan wacht topseed Janko Tipsarevic. Opnieuw een ongelukkige loting voor de nummer één van Nederland.

Net als in het enkelspel, heeft Haase ook in het dubbelspel ongelukkig geloot. Samen met Davis Cup maatje Rojer treft Haase het als eerste geplaatste duo Leander Paes / Horia Tecau.

ATP-toernooi Kuala Lumpur

In tegenstelling tot Robin Haase, heeft Igor Sijsling het wel getroffen met zijn loting. Hij staat in de eerste ronde namelijk tegenover wildcardspeler Ariez Elyaas Deen Heshaam (ATP-1553) uit Maleisië. Mocht hij de tweede ronde bereiken, dan wacht vermoedelijk de als vijfde geplaatste Feliciano Lopez (ATP-32).

Naast het enkelspel speelt Sijsling komende week ook het dubbeltoernooi, aan de zijde van partner Alejandro Falla uit Colombia. In de eerste ronde zullen zij het opnemen tegen het Britse koppel Fleming / Hutchins.