Haase en Rus bereiken twee ronde op Roland Garros

Robin Haase (ATP-39) en Arantxa Rus (WTA-88) hebben de tweede ronden in Parijs bereikt. Haase won op zeer overtuigende wijzen van Ivan Dodig en Rus zag haar tegenstander Hampton bij een voorsprong van de Nederlandse opgeven.In de openingsronde gaf Haase, de nummer één van Nederland, slechts vijf games prijs tegen de nummer drie van Kroatië. De 24-jarige Hagenaar domineerde de partij van begin tot eind en walste met goed tennis over Ivan Dodig (ATP-75) heen. Na ruim 90 minuten spelen trok Haase de partij met 6-2 6-2 6-1 naar zich toe.

In de tweede ronde zal Haase moeten afrekenen met de Rus Mikhail Youzhny. Youzhny won in de eerste ronde tamelijk eenvoudig van routinier James Blake.

Arantxa Rus verslaat Hampton op Roland Garros

Arantxa Rus is ook door naar de tweede ronde op Roland Garros. De Nederlandse was sowieso al sterk aan het spelen en leek ook zonder de kwetsuren bij Hampton op weg naar de zege. De eerste zeg werd overtuigend met 6-4 gewonnen en ook in het tweede bedrijf snelde de Nederlandse rap naar een voorsprong. Hampton kampte ondertussen met een onwillige rug en werd daar ook voor behandeld. Even later bleek de Amerikaanse niet in staat om verder te spelen.

Na afloop van de partij toonde Rus sympathie voor haar tegenspeelster. Het opgeven met een pijnlijke rug is Rus niet vreemd. “Ik heb zelf vorige week ook moeten opgeven met een rugblessure”, zei ze. “Met mij gaat het steeds beter, ik word goed behandeld. Ik heb geen pijn, maar mijn rug is nog wel wat stijf.”

Donderdag zal Rus gaan uitkomen tegen de Française Razzano, die verrassend Serena Williams uit het toernooi knikkerde. De thuisspelende Razzano wist zich terug te knokken van een 1-5 achterstand in de tiebreak van de tweede set, terwijl ze de eerste ook al verloor. Uiteindelijk won ze met 4-6 7-6 6-3. Voor Williams was het de eerste keer dat ze in de eerste ronde van een Grand Slam toernooi verloor.
Op beide wedstrijden kunt u live wedden bij Unibet.

Vandaag komen de toppers Federer en Djokovic in actie. De noteringen zijn van Unibet.

  • 11:05 uur Djokovic, Novak – Kavcic, B 1,0130,00
  • 12:05 uur Federer, Roger – Ungur, Adrian 1,0150,00

Wedden op Tennis met Unibet