Haase en Sijsling naar finale Aussie Open

Robin Haase en Igor Sijsling hebben afgelopen nacht de finale van het heren dubbelspel gehaald. Het Nederlandse duo was in straight sets te sterk voor Marcel Granollers en Marc Lopez: 7-5 6-4.

Het is enigszins verrassend dat Haase en Sijsling wisten te winnen van hun Spaanse opponenten. Granollers en Lopez spelen namelijk al vele jaren samen en wonnen onlangs nog de ATP World Tour Finals.

Onlangs de puike prestatie willen de Nederlander wel gefocust blijven. ”Dit is iets unieks, maar het kan nog mooier worden”, zei Haase. ”Nu we in de finale staan, gaan we er ook voor om die te winnen. Dit is misschien wel de enige kans ooit en dan wil ik hem ook pakken.”

Ook Sijsling wil gefocust blijven. ”We zijn heel erg blij. Ik begrijp en voel dat het al een mooie prestatie is. Maar er wordt niks gevierd totdat het toernooi klaar is”, stelde de Amsterdammer.

In de finale gaan Haase en Sijsling aantreden tegen de broers Bob en Mike Bryan. De wedstrijd zal op zaterdag(ochtend) Nederlandse tijd gespeeld worden.

Djokovic laat niets heel van Ferrer

Novak Djokovic (ATP-1) kan zondag redelijk fit aan de finale van de Australian Open beginnen. De Serviër verspilde nauwelijks tijd in het halve finaleduel tegen David Ferrer (ATP-5). De Spanjaard moest met 6-2 6-2 en 6-1 diep buigen voor de nummer één van de wereld.

Djokovic won de laatste twee jaar het Grand Slam toernooi in Melbourne en lijkt dit jaar ook de grootste kans te hebben op de eindoverwinning.

Voorbeschouwing: Roger Federer – Andy Murray

Op vrijdag 25 januari staat in Melbourne de laatste halve finale op het programma. Roger Federer (ATP-2) zal om 9.30 uur Nederlandse tijd aantreden tegen Andy Murray (ATP-3). In de voorgaande twintig ontmoetingen, stapte Murray het vaakst als winnaar van het veld. Ook voor deze editie is de 25-jarige Brit volgens de bookmakers de favoriet.