Haase en Sijsling verliezen Grand Slam finale

Het is Robin Haase en Igor Sijsling niet gelukt om hun eerste Grand Slam finale winnend af te sluiten. De Nederlanders verloren in de finale met 3-6 4-6 van Bob en Mike Bryan uit de Verenigde Staten.

Haase en Sijsling begonnen sterk en wisten de Bryan Brothers in de eerste game van de wedstrijd direct te breaken. Vervolgens miste Haase een eenvoudige smash, wat een rebreak betekende. De beslissende break viel in de vierde game, op de servicegame van de kopman van Nederland. In het vervolg van de set kwamen de Amerikanen niet meer in de problemen op eigen service.

Ook in het tweede bedrijf was het Haase die zijn game verloor. In de achtste game van de tweede set kregen de Nederlanders nog één breakkans, die niet benut werd. Uiteindelijk serveerde Bryan op 5-4 de wedstrijd eenvoudig uit.

Ondanks het verlies in de finale verdienen Haase en Sijsling 1.200 punten voor de ATP-ranglijst. Daarnaast nemen ze ook een mooi geldbedrag mee naar huis.

Vanaf maandag 4 februari nemen Haase en Sijsling deel aan het ATP-toernooi in Zagreb. Één week later zullen ze ook in actie komen op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam.

Azarenka prolongeert titel in Melbourne

Victoria Azarenka (WTA-1) heeft zaterdag haar titel bij de Australian Open met succes verdedigd. De Wit-Russische versloeg in Melbourne de Chinese Li Na (ATP-6) in drie sets: 4-6 6-4 en 6-3.

De Chinese moest zich in de finalepartij twee keer laten behandelen voor een blessure. In de tweede set zwikte ze door haar enkel, maar kon na een medische behandeling verder. In de derde set ging het opnieuw mis. De aangeslagen Li Na ging opnieuw door haar enkel en smakte zelfs met haar hoofd op de vloer. Hoewel ze daarna nog wel probeerde het tij te keren, kwam ze er niet meer aan te pas.

Azarenka heeft zodoende haar tweede Grand Slam titel binnengesleept en blijft de nummer één van de wereld.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Andy Murray

De finale van het heren enkelspel wordt op zondag 27 januari om 9.30 uur Nederlandse tijd gespeeld. Titelverdediger Novak Djokovic (ATP-1) zal hierin aantreden tegen de nummer drie van de wereld, Andy Murray.

Djokovic en Murray hebben al vele wedstrijden tegen elkaar gespeeld, achttien om precies te zijn. Op de Australian Open 2012 stonden beide heren ook tegenover elkaar. In de halve finale wist Djokovic in een vijfsetter af te rekenen met de 25-jarige Brit.

De laatste grote wedstrijd was op de US Open Tennis. In de eindstrijd wist Murray, ten koste van de Serviër, zijn eerste Grand Slam overwinning te boeken.