Haase in drie sets ten onder tegen Gasquet

Het is Robin Haase (ATP-49) voor de zeventiende keer niet gelukt, om de tweede ronde van een ATP-toernooi te bereiken. De 25-jarige Nederlander ging, na een uitstekend begin, in drie sets ten onder tegen Richard Gasquet (ATP-13). De Fransman won na bijna twee uur tennis met 4-6 6-3 6-2 van onze landgenoot.

Haase begon de openingsset uitsteken en wist één keer door de service van zijn tegenstander heen te breaken. In het vervolg van de wedstrijd, kreeg de Nederlander echter niet meer de mogelijkheid om de servicegame van de Fransman af te pakken. Het tegenovergestelde gebeurde. De nummer 49 van de wereld begon zelf een stuk minder te serveren, wat kansen opleverde voor Gasquet. Zodoende kantelde de wedstrijd volledig en leed Haase opnieuw een nederlaag.

Volgende week speelt Haase zijn laatste toernooi van 2012. De Nederlander zal dan uitkomen op het ATP-Masterstoernooi in Parijs.

Federer naar tweede ronde in eigen land

Topseed Roger Federer (ATP-1) heeft de eerste overwinning in eigen land binnen. De Zwitser was in de openingsronde in straight sets te sterk voor Benjamin Becker (ATP-83): 7-5 6-3.

De huidige nummer één van de wereld speelde een solide wedstrijd, maar moest toch één keer zijn servicegame inleveren. Hiertegenover stonden drie breaks voor Federer, zodat de overwinning nooit in gevaar kwam.

Lacko verrast door qualifier Kubot

Lukasz Kubot (ATP-67) heeft na een succesvolle kwalificatie, ook de tweede ronde van het ATP-toernooi in Basel bereikt. De 30-jarige Pool was in de eerste ronde met 6-4 en 6-4 te sterk voor Lukas Lacko (ATP-52).

In de tweede ronde zal Kubot moeten zien af te rekenen met Benoit Paire of Andreas Seppi.

Programma dinsdag 23 oktober

Op de tweede dag van het Swiss Indoorstoernooi in Basel, worden de overige eerste ronde wedstrijden gespeeld. De belangrijkste zijn:

Benoit Paire – Andreas Seppi
Stanislas Wawrinka – Nikolay Davydenko
Grigor Dimitrov – Viktor Troicki
Mikhail Youzhny – Bernard Tomic
Jarkko Nieminen – Kevin Anderson
Alejandro Falla – Juan Martin Del Potro
Radek Stepanek – Brian Baker