Haase in één dag naar halve finale Kitzbühel

De kopman van het Nederlandse Davis Cup team, Robin Haase (ATP-42) is nog maar twee zeges verwijderd van het prolongeren van zijn ATP-titel in Kitzbühel. De 25-jarige Nederlander won vandaag zowel zijn tweede ronde wedstrijd, als zijn kwartfinale partij. Slachtoffers waren Philipp Oswald (ATP-242) en Wayne Odesnik (ATP-133).

In de tweede ronde tegen qualifier Oswald, had Haase meer moeite dan verwacht. Na ruim twee uur tennis trok de Nederlander met 6-4 3-6 en 6-2 aan het langste eind. Na het winnen van de eerste set, liet de Nederlander in het tweede bedrijf een aantal breakmogelijkheden onbenut. Één mindere servicegame zorgde ervoor dat een derde set de beslissing moest brengen. Uiteindelijk won Haase de derde set met 6-2.

Een paar uur later kon Haase opnieuw aan de bak, ditmaal tegen de Amerikaan Odesnik. In tegenstelling tot zijn eerdere partij, stond Haase nu een stuk overtuigender te spelen. Dit resulteerde in een eenvoudige 6-2 6-4 overwinning.

Dankzij het bereiken van de laatste vier van de Bet-at-home Cup, heeft Haase zich verzekerd van 90 punten voor de ATP-ranglijst In totaal heeft de Nederlander deze week 250 punten te verdedigen, aangezien hij het toernooi in 2011 op zijn naam schreef.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Martin Klizan

Om voor het tweede jaar op rij de finale van de Bet-at-home Cup te bereiken, zal Robin Haase (ATP-42) vanmiddag af moeten rekenen met de Slowaak Martin Klizan (ATP-62). Deze wedstrijd zal op vrijdag 27 juli omstreeks 16.50 uur gespeeld gaan worden op het centre court in Kitzbühel.

Klizan bereikte de halve eindstrijd dankzij een zege op qualifier Simone Bolelli. Ondanks een 1-6 verlies in de eerste set, kon Klizan de wedstrijd nog met 7-5 en 6-1 ombuigen. De Slowaak boekte dit jaar nog geen succes in een ATP-toernooi, maar wist al wel drie Challengers op zijn naam te schrijven.

Gezien zijn plaats op de ranglijst, is Haase de favoriet voor deze wedstrijd. Echter werd in Rosmalen duidelijk dat een positie op de wereldranglijst niet alles wil zeggen, aangezien de Nederlander hier verloor van iemand buiten de top 300.