Haase in tweede ronde tegen Mayer

De huidige nummer één van Nederland, Robin Haase (ATP-42) zal op woensdag 18 juli uitkomen tegen de als zevende geplaatste Florian Mayer (ATP-23). Het betreft een tweede ronde partij van het ATP-toernooi in het Duitse Hamburg. De wedstrijd zal rond 17.00 uur van start gaan op het centre court van het Bet-at-home Open toernooi.

Haase en Mayer hebben op ATP-niveau nog niet eerder tegen elkaar gespeeld. Op een niveau lager heeft er wel een eerdere ontmoeting plaatsgevonden. Op het Challenger toernooi in Furth, won Haase met 7-5 en 6-4. Dit toernooi vond overigens plaats in 2010.

De prestaties van de Nederlander en Duitser zijn in 2012 vrijwel gelijk. Beide heren wonnen dertien maal. Mayer zet hier zestien nederlagen tegenover, Haase zeventien. Beide heren wonnen gedurende hun gehele carriere één ATP-toernooi.

De geplaatste Mayer is door Unibet aangewezen als de favoriet. Op de 28-jarige Duitser staat een notering van 1.52. Wanneer Haase de kwartfinale van het Bet-at-home Open toernooi bereikt, dan keert Unibet 2.45x uw inleg uit.

Voorbeschouwing: Gilles Simon – Tommy Haas

Voorafgaand aan de bovenstaande wedstrijd, zal de wedstrijd tussen Gilles Simon (ATP-12) en Tommy Haas (ATP-49) gespeeld worden. De tweede ronde partij zal niet voor 14.30 uur beginnen.

Simon bereikte de tweede ronde middels een overwinning op de Argentijn Berlocq. De Fransman verloor de eerste set, maar wist de wedstrijd op tijd om te draaien. De derde en laatste set won hij overtuigend met 6-1. De voormalig nummer twee van de wereld, Haas, had weinig moeite om de laatste zestien te bereiken. De ervaren Duitser won met overtuigende cijfers van Klizan: 6-2 6-1.

De als tweede geplaatste Simon wordt gezien als de grootste kanshebber op de laatste acht. Op de Fransman staat een quote van 1.67. De thuisspelende Haas moet het doen met een notering van 2.15.

Overige wedstrijden

Naast de eerder genoemde partijen, vinden er nog twee andere wedstrijden plaats. Deze kunt u hieronder bekijken, bijgevoegd zijn de noteringen van Unibet.

Rosol (2.10) – Ramos (1.70)
Del Bonis (4.80) – Cilic (1.17)