Haase kan titel in Kitzbühel verdedigen

Robin Haase (ATP-42) heeft zich, net als vorig jaar, geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel. In de halve finale was de 25-jarige Nederlander in straight sets te sterk voor Martin Klizan (ATP-62). Na bijna anderhalf uur tennis stond er een 6-3 6-3 eindstand op het scorebord van het centre court van de Bet-at-home Cup.

De halve finale wedstrijd tussen Haase Klizan stond bol van de breaks. Haase wist maarliefst vijf keer de servicegame van Klizan te winnen, de Slowaak zette hier slechts twee breaks tegenover. Uiteindelijk gaf de sterke eerste service van Haase toch de doorslag, hij verloor hier slechts één punt op.

In de finale zal Haase af moeten rekenen met topseed Philipp Kohlschreiber (ATP-23). De Duitser was in drie sets te sterk voor de nummer 99 van de wereld, Filippo Volandri. Na de eerste set leek echter een stunt in de maak, aangezien de 30-jarige Italiaan Volandri deze set wist te winnen in een tiebreak.

In de twee daaropvolgende sets stelde de twee jaar jongere Duitser orde op zaken. Beide bedrijven gingen gemakkelijk met 6-2 naar Kohlschreiber, die zodoende kans behoudt op zijn tweede ATP-titel van dit jaar.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Philipp Kohlschreiber

De 25-jarige Robin Haase en de drie jaar oudere Philipp Kohlschreiber staan morgen in de finale van de Bet-at-home Cup. De eindstrijd in de Oostenrijkse stad Kitzbühel zal om 13.20 uur beginnen op het centre court.

In het jaar 2012 kan de 28-jarige Kohlschreiber mooie cijfers overhandigen op gravel. De Duitser boekte dertien overwinningen en leed zes nederlagen. Bovendien won de nummer 23 van de wereld één ATP-toernooi, in München. Haase won vijftien ATP-wedstrijden en verloor elf partijen, hier zitten echter ook een aantal Bundesliga wedstrijden bij.

In de drie voorgaande keren dat Kohlschreiber meedeed in Kitzbühel, kwam hij nooit verder dan de kwartfinale. Deze behaalde hij in 2006. In 2007 en 2011 werd hij al in de tweede ronde uitgeschakeld. Haase deed het een stuk beter, met de eindoverwinning bij zijn eerste deelname.

Volgens Bwin is topseed Kohlschreiber de favoriet voor de eindzege. Op de Duitser staat een notering van 1.35. Wanneer Haase zijn titel in Kitzbühel prolongeert, dan keert Bwin 2.95x uw inleg uit.