Haase loot Murray op Australian Open 2013

Andy Murray (3)Robin Haase (ATP-54) kan zijn borst natmaken. De Nederlander lootte niemand minder dan Andy Murray (ATP-3) voor de eerste ronde op de Australian Open. De nummer drie van de wereld trof Haase twee keer eerder, ze wisten allebei één keer te winnen.

Na twee jaar op rij te zijn uitgeschakeld door Andy Roddick, treft Haase nu dus zijn naamgenoot. De Schot heeft een uitstekend seizoen achter de rug, met Olympisch goud en zijn eerste Grand Slam-overwinning in New York.

Het is niet de eerste keer dat Haase slecht geloot heeft op een Grand Slam toernooi. Aan de Telegraaf liet hij het volgende weten; ”Ik verbaas me er al niet meer over, want dit overkomt me vaak. Dit is pech. Je hoopt niet op een topper en zeker niet op een titelkandidaat”, aldus de Nederlander.

Sijsling maakt debuut op Australian Open

De 25-jarige Igor Sijsling (ATP-70) treft bij zijn debuut in Melbourne een speler uit Oezbekistan, Denis Istomin (ATP-46). Één keer eerder stonden beide heren al eens tegenover elkaar, twee jaar geleden in Frankrijk. Sijsling was destijds met 6-4 3-6 6-4 te sterk voor Istomin.

Ook bij deze tweede ontmoeting is de tennisser uit Amsterdammer niet kansloos. Hij zal dan echter wel zijn niveau moeten halen van de afgelopen maanden, waarin hij een enorme groei had.

Dames loten niet slecht in down under

Kiki Bertens (WTA-60) en Arantxa Rus (WTA-70) hebben alle kansen om de tweede ronde te bereiken op de Australian Open Tennis. Beide dames lootten weliswaar hoger geplaatste speelsters, maar met perspectief.

Bertens mag spelen tegen dubbelspecialiste Lucie Hradecka, de nummer 49 van de wereld. Het zal voor Bertens en Hradecka de eerste onderlinge ontmoeting worden. Rus gaat spelen tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu, die terug te vinden is op plaats 53. Ook deze twee speelsters treffen elkaar voor het eerst.

Speeldagen Nederlanders

Tevens is bekend geworden wanneer de vier Nederlanders in actie gaan komen in Melbourne. Kiki Bertens en Arantxa Rus komen al op de maandag in actie. Robin Haase en Igor Sijsling verschijnen één dag later op de baan.