Haase niet naar finale Zagreb

Robin Haase (2)De nummer één van Nederland, Robin Haase (ATP-58), heeft de finale van het ATP-toernooi in Zagreb niet gehaald. De 25-jarige Haase ging in de halve eindstrijd met 6-7 3-6 onderuit tegen Jurgen Melzer (ATP-29). De wedstrijd nam ongeveer anderhalf uur in beslag.

In een gelijkwaardige eerste set waar beide spelers geen servicebeurt prijs gaven moest de tiebreak de beslissing brengen. Hierin was de 31-jarige Oostenrijker duidelijk met 7-2 te sterk. De uitstekend retournerende Melzer wist de service van Haase in de tweede set te ontmantelen en trok de partij uiteindelijk verdiend met 7-6 en 6-3 naar zich toe.

Haase kan dankzij deze halve finaleplaats, met een opgeheven hoofd richting het grootste internationale tennistoernooi van Nederland. Hij heeft deze week 90 ATP-punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. Vorig jaar reikte hij nog tot de kwartfinale in Zagreb, dit leverde hem 45 ATP-punten op.

Alleen Huta Galung wint in kwalificaties Rotterdam

Jesse Huta Galung (ATP-294) is de enige Nederlander die vandaag heeft gewonnen in het kwalificatietoernooi van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De 27-jarige tennisser was in drie sets te sterk voor zevenvoudig ATP-winnaar Dmitry Tursunov. Morgen staat Huta Galung in de beslissende ronde tegenover Matteo Viola (ATP-148).

Matwe Middelkoop (ATP-243) en Fabian van der Lans (ATP-1572) verloren in de eerste kwalificatieronde. Middelkoop ging kansloos onderuit tegen de Fransman Josselin Ouanna (ATP-115) en van der Lans wist niet te winnen van Rajeev Ram (ATP-106).

Loting ABN AMRO WTT

Vanavond wordt de loting verricht van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam. Zodra de tegenstanders van onze Nederlandse deelnemers bekend zijn, kunt u hier meer informatie over vinden op onze Facebookpagina.