Haase ontmoet Petzschner in kwartfinale

Robin Haase (3)Robin Haase (ATP-58) speelt vanmiddag zijn kwartfinale wedstrijd van het ATP-toernooi in Zagreb. Tegenstander in deze kwartfinale is de Duitser Philipp Petzschner (ATP-122). De wedstrijd zal om 14.05 uur beginnen.

Haase haalde gister de laatste acht door in de tweede ronde af te rekenen met top 40-speler, Martin Klizan. Na het eenvoudig binnenslepen van de eerste set, ging het tweede bedrijf verloren. Mede door zijn sterke service trok Haase alsnog aan het langste eind.

Ook in de kwartfinale lijkt de Nederlander de meeste kans te hebben voor de overwinning, aangezien Petzschner een stuk lager staat op de wereldranglijst. Door de late afmelding van de als tweede geplaatste Andreas Seppi, mocht Petzschner gisteren aantreken tegen een lucky loser. De 28-jarige tennisser wist deze partij in straight sets winnend af te sluiten.

Fed Cup dames winnen eerste duel in Eilat

De Nederlandse Fed Cup dames hebben hun eerste overwinning binnen. Na het kansloze 3-0 verlies tegen Bulgarije, is vandaag Slovenie al na twee wedstrijden verslagen.

Richel Hogenkamp was de eerste die op de baan mocht verschijnen. De jonge Nederlandse speelster kende weinig moeite met haar opponent: 6-2 6-0.

Na afloop van het eerste enkelspel, mocht kopvrouw Arantxa Rus aan haar partij beginnen. Net als gisteren tegen Bulgarije, leek het ook in haar tweede wedstrijd verkeerd te gaan. Rus verloor het eerste bedrijf namelijk met 4-6. In het vervolg van de wedstrijd leek de Nederlandse beter in haar spel te komen en won vervolgens de tweede en derde set.

Door de overwinningen van Hogenkamp en Rus telt het dubbelspel, dat gespeeld wordt door Bibiane Schoofs en Angelique van der Meet, slechts voor de statistieken.

Zaterdag 9 februari speelt Nederland haar laatste groepswedstrijd tegen Luxemburg. Deze wedstrijd zal om 9.30 uur beginnen in Eilat.