Haase ontmoet Seppi in Cincinnati

De Nederlandse kopman, Robin Haase (ATP-44), zal vandaag zijn opwachting maken in de eerste ronde van het Western and Southern Open toernooi. Zijn tegenstander in de openingsronde is de Italiaan Andres Seppi (ATP-27), die momenteel bezig is aan het beste seizoen uit zijn loopbaan. De wedstrijd zal om 17.00 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Haase en Seppi hebben voorheen vijf maal eerder tegen elkaar gespeeld. In drie van deze ontmoetingen trok de 25-jarige Nederlander aan het langste eind. Wel hebben beide heren in alle wedstrijden laten zien, goed aan elkaar gewaagd te zijn. Vermoedelijk zullen de verschillen ook in deze wedstrijd weer dicht bij elkaar liggen.

Dat zowel Haase als Seppi het beste uit de voeten kan op gravel, blijkt wel uit de resultaten tot dusver. De Nederlander en Italiaan staan beide in negatieve cijfers, wat betreft de win-verlies verhouding op hardcourt. Seppi won slecht drie van zijn tien hardcourt wedstrijden in 2012, Haase boekte drie overwinningen in acht ontmoetingen.

Aangezien Seppi momenteel bezig is aan het beste seizoen in zijn carriére, is hij door Bwin aangewezen tot de favoriet. Op de 27-jarige Italiaan staat een notering van 1.65. Wanneer Haase zijn vierde hardcourt overwinning van dit jaar boekt, dan keert Bwin 2.10x uw inzet uit.

De winnaar van dit duel zal overigens weinig kans maken om zich ook door de tweede ronde heen te werken. Hem wacht namelijk een duel met de nummer twee van de wereld, Novak Djokovic. De Serviër, die gisteren de sterkste was op het ATP-Masters toernooi in Toronto, zal ongeacht de tegenstander de grote favoriet zijn voor dit duel.

Kiki Bertens bereikt opnieuw hoofdschema WTA-toernooi

Kiki Bertens is het Amerikaanse hardcourtseizoen uitstekend begonnen. Vorige week reikte ze dankzij een overwinning op Nadia Petrova tot de tweede ronde bij het WTA toernooi in het Canadese Montreal. Gisteren kwalificeerde de 20-jarige Wateringse zich op solide wijze voor het prestigieuze WTA-toernooi van Cincinnati.

In de openingsronde treft de Nederlandse een andere kwalificatiespeelster, Sesil Karatantcheva. Bij winst wacht, net als vorige week, de nummer acht van de wereld Caroline Wozniacki.