Haase, Sijsling en Bertens verliezen op Sony Open Tennis in Miami

Na een succesvol begin kende het prestigieuze toernooi in Miami gisteren een donkere dag voor de Nederlandse deelnemers. Robin Haase, Igor Sijsling en Kiki Bertens verloren hun wedstrijd in het enkelspel. Michaella Krajicek maakte het kwartet compleet met een nederlaag in het dubbeltoernooi.

De 26-jarige Haase begon aanvankelijk sterk aan zijn wedstrijd tegen Lleyton Hewit. Met een aantal knappe winners pakte de nummer één van Nederland de openingsset en kwam een break voor in het tweede bedrijf. Een mindere game van de kant van Haase zorgde ervoor dat Hewitt de wedstrijd kon kantelen en besliste de partij uiteindelijk in zijn voordeel.

Sijsling leed misschien wel de pijnlijkste nederlaag. De Amsterdammer moest in de tiebreak van de beslissende set zijn meerdere erkennen in Edouard Roger-Vasselin. Het was al de derde keer dit jaar dat ‘Sijs’ op het allerlaatste moment zijn partij verloor. Dit gebeurde hem ook al tegen Jiri Vesely en Malek Jaziri.

Qualifier Bertens kan, ondanks een kansloze nederlaag tegen top 20-speelster Samantha Stosur, terugkijken op een goed toernooi. De 22-jarige Nederlandse won in het kwalificatietoernooi twee keer van een speelster uit de top 100 en rekende in de eerste ronde van het hoofdschema af met de thuisspelende Victoria Duval. Uiteindelijk bleek ‘Sammy’ in de tweede ronde met 6-3 en 6-2 te sterk.

Michaella Krajicek is blijven steken in de openingsronde van het dubbelspeltoernooi op het Premier Mandatory-toernooi van Miami. Krajicek en haar dubbelpartner Lucie Hradecka verloren in de supertiebreak van het Duitse duo Julia Goerges en Anna-Lena Groenefeld. Na een sterk begin verloor de Nederlandse / Tsjechische tandem met 2-6 6-3 11-9.