Haase verliest in tweede ronde Chennai

Robin Haase ATPHet is Robin Haase (ATP-56) niet gelukt om de kwartfinales van het Aircel Chennai Open te bereiken. De als zesde geplaatste Nederlander ging vandaag met 7-5 en 6-3 onderuit tegen Aljaz Bedene (ATP-86) uit Slowakije. De wedstrijd in het Indiase Chennai nam ongeveer tachtig minuten in beslag.

Voor Igor Sijsling (ATP-68) zat het toernooi er al op dinsdag op. De 25-jarige Amsterdammer was in de openingsronde niet opgewassen tegen kwalificatiespeler Cedric Marcel Stebe (ATP-177). De Duitser Stebe stapte met een 6-4 6-4 overwinning van de baan.

Haase blijft dit toernooi steken op 20 ATP punten voor de wereldranglijst. Volgende week speelt hij in Auckland (NZe) het laatste toernooi ter voorbereiding op de Australian Open. Igor Sijsling moet vooralsnog kwalificaties spelen voor het ATP-250 toernooi in Nieuw-Zeeland.

WTA-toernooi Auckland

Kiki Bertens (WTA-63) is het jaar 2013 uitstekend van start gegaan. De 21-jarige Wateringse plaatste zich afgelopen nacht voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Auckland.

In de tweede ronde ontdeed de nummer één van Nederland zich in drie sets van Heather Watson (WTA-49). Na ruim twee uur spelen trok Bertens de partij dankzij haar bekende aanvallende stijl met 6-4 3-6 6-3 naar zich toe.

Bertens heeft in de eerste week van het jaar al zeventig WTA-punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. Morgen staat de Nederlandse voor een plaats in de halve eindstrijd tegenover de Amerikaanse Jamie Hampton (WTA-70).

In februari meer bekend over hartklachten Krajicek

Michaëlla Krajicek weet medio februari of ze haar topsportcarrière kan voortzetten. De 23-jarige tennisster staat al enige tijd aan de kant vanwege hartklachten en volgt nu een programma, waarbij ze over enkele weken van de klachten af zou moeten zijn.

“Als dat niet zo is, heb ik een probleem. Maar die kans is klein”, zegt Krajicek. Ze beseft echter dat haar loopbaan dan ook definitief over kan zijn. “In het normale leven zal ik geen hinder ondervinden. Maar ik wil er niet over nadenken, het bevordert de stress. Dan schrik je van elke steek rond je hart.”
Volgens het halfzusje van oud-Wimbledonwinnaar Richard Krajicek moet er niet overdreven worden. “De kans dat ik terugkeer, is veel groter dan dat ik moet stoppen.”