Haase verliest opnieuw in eerste ronde

Robin Haase kent een slecht slot van het seizoen. Ook bij het ATP-toernooi van Wenen werd de Nederlander al in de eerste ronde uitgeschakeld. Haase won tegen de Australiër Marinko Matosevic nog wel de eerste set, maar was in het vervolg de mindere: 6-1 3-6 en 2-6.

Voor Haase was het alweer de zesde keer in de laatste zeven toernooien waaraan hij deelnam, dat de eerste ronde ook meteen het eindstation bleek. Alleen in Winston-Salem haalde hij in augustus de tweede ronde, toen hij Nikolay Davydenko de baas was.

De nummer één van Nederland was in Wenen als zesde geplaatst. Hij was in maart van dit jaar in Miami zijn Australische opponent nog eenvoudig de baas.

Brand verslaat Bemelmans in drie sets

Daniel Brands (ATP-111) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde in Wenen. De 25-jarige Duitser was in drie sets te sterk voor zijn Belgische tegenstander, Ruben Bemelmans (ATP-109).

Brand en Bemelmans, die beide het hoofdtoernooi bereikten via de kwalificaties, maakten er in Oostenrijk een boeiend gevecht van. De eerste set ging via een tiebreak naar de Belg Bemelmans. De twee daaropvolgende sets werden een prooi voor de rechtshandige Brands: 6-4 6-3.

In 2011 was Brands ook al te sterk voor Bemelmans. In de laatste kwalificatieronde won Brands destijds met 7-6 2-6 7-6 van de linkshandige nummer 109 van de wereld.

Italiaan Lorenzi verrast Paire

De 30-jarige Paolo Lorenzi (ATP-82) heeft voor een verrassing gezorgd in het Erste Bank Open 2012 toernooi. De nummer 82 van de wereld was in straight sets te sterk voor de Fransman Benoit Paire (ATP-46). Het werd 6-4 6-4 voor de Italiaan.

Ondanks het feit dat Paire elf aces sloeg, verloor hij tot tweemaal toe zijn servicegame. Omdat de Fransman zelf geen enkele servicebreak wist te forceren, waren deze twee breaks beslissend voor de wedstrijd.

In de tweede ronde gaat Lorenzi het opnemen tegen Vasek Pospisil of Andreas Haider-Maurer.